Di-Rect zoekt samen met BNN naar nieuw bandlid

Foto: AT ProductionsDe Haagse band Di-Rect gaat via een nieuw programma op BNN op zoek naar een nieuw bandlid. Dat heeft een woord- voerster van BNN laten weten. De media stonden recentelijk bol van het vertrek van leadsinger Tim Akkerman uit de band. De overige bandleden Spike, Bas en Jamie gaan nu in een negendelige serie op Nederland 3 op zoek naar een nieuwe frontman. “Hij moet een vette stem hebben, een podiumbeest zijn en een klik hebben met de overige leden“, vertelt de zegsvrouw.

De drie overgebleven bandleden kwamen na het vertrek van Tim Akkerman al snel tot de conclusie dat ze door willen rocken en op zoek gaan naar een nieuwe zanger. Een zware klus, want de nieuwe frontman moet heel wat in huis hebben.

Het BNN-programma over de zoektocht naar de nieuwe frontman begint met een uitzending over tien jaar Di-Rect. Daarna volgen vier docusoap-afleveringen waarin Spike, Bas en Jamie telkens met twee geselecteerde kandidaten on the road gaan. De kandidaten leven drie dagen lang het Rock ’n Roll bestaan van Di-Rect: op elkaars lip in een tourbus, optreden en tot diep in de nacht stappen. De verliezende kandidaten kunnen direct hun spullen pakken, de winnende kandidaten mogen zich gaan bewijzen tijdens de laatste vier afleveringen.

Coen Swijnenberg en Sander Lantinga nemen de presentatie van deze vier laatste afleveringen voor hun rekening. De kijker kan een muzikale afvalrace verwachten met live optredens, waarin Spike, Bas en Jamie bepalen wie uiteindelijk wint en die droombaan in de wacht sleept: hij wordt de leadsinger van Di-Rect.

De negendelige serie is vanaf zondag 13 september te zien bij BNN op Nederland 3. Wie deel wil nemen aan het programma kan zich inschrijven via di-rect.bnn.nl.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen