Di-Rect zoekt samen met BNN naar nieuw bandlid

Geplaatst op di 28 apr 2009 om 10:02

Foto: AT ProductionsDe Haagse band Di-Rect gaat via een nieuw programma op BNN op zoek naar een nieuw bandlid. Dat heeft een woord- voerster van BNN laten weten. De media stonden recentelijk bol van het vertrek van leadsinger Tim Akkerman uit de band. De overige bandleden Spike, Bas en Jamie gaan nu in een negendelige serie op Nederland 3 op zoek naar een nieuwe frontman. “Hij moet een vette stem hebben, een podiumbeest zijn en een klik hebben met de overige leden“, vertelt de zegsvrouw.

De drie overgebleven bandleden kwamen na het vertrek van Tim Akkerman al snel tot de conclusie dat ze door willen rocken en op zoek gaan naar een nieuwe zanger. Een zware klus, want de nieuwe frontman moet heel wat in huis hebben.

Het BNN-programma over de zoektocht naar de nieuwe frontman begint met een uitzending over tien jaar Di-Rect. Daarna volgen vier docusoap-afleveringen waarin Spike, Bas en Jamie telkens met twee geselecteerde kandidaten on the road gaan. De kandidaten leven drie dagen lang het Rock ’n Roll bestaan van Di-Rect: op elkaars lip in een tourbus, optreden en tot diep in de nacht stappen. De verliezende kandidaten kunnen direct hun spullen pakken, de winnende kandidaten mogen zich gaan bewijzen tijdens de laatste vier afleveringen.

Coen Swijnenberg en Sander Lantinga nemen de presentatie van deze vier laatste afleveringen voor hun rekening. De kijker kan een muzikale afvalrace verwachten met live optredens, waarin Spike, Bas en Jamie bepalen wie uiteindelijk wint en die droombaan in de wacht sleept: hij wordt de leadsinger van Di-Rect.

De negendelige serie is vanaf zondag 13 september te zien bij BNN op Nederland 3. Wie deel wil nemen aan het programma kan zich inschrijven via di-rect.bnn.nl.
15 Reacties op “Di-Rect zoekt samen met BNN naar nieuw bandlid”


 1. TwanDS

  Wauw, de leadsinger van di-rect worden.
  Die Tim heeft optijd de stekker uit dit “bandje” getrokken…

 2. michel

  Heb het gisteren gehoord bij Coen en Sander en wat die Spike (Heet btw gewoon Frans :P) toch erger praten! Wil die jongen ook ten onder aan de drank en drugs ofzo? Omdatr dat hoort bij een echte rockband? Sorry maar dan zit je in het verkeerde rockbandje jongen. Jullie hebben iets te lang in de Hitkrant gestaan helaas.

 3. Timor

  Ga ik zeker weten kijken

 4. Joe Insider

  weer zo’n simpel, creatiefloos tv-idee dat door alle omroepen wordt gedaan en herhaald… GAAP

  Dit soort zoektochten mote je sowieso achter de schermen doen. Je bent als band een stuk ongeloofwaardiger voor fans als je aan een zoektocht hebt meegedaan. Zal wel veel bakvis kijkstertjes trekken. Hoewel… ned 3 150 duizend kijkers gemiddeld.

 5. Potje Pindakaas

  Dit is echt zo’n super origineel idee! Hoe komen ze erop?!?!?!?!

 6. marciano

  Als ik mee kan doen, doe ik mee!

 7. Tommy

  Ik kan mij niet voorstellen dat er veel mensen zich hier voor opgeven die kunnen zingen?!

 8. Joe Insider

  dat hier ook weer gewoon belastingcenten aan worden opgemaakt… Doe dit dan op tmf ofzo, of liever niet.

 9. Jen

  Waarom niet gewoon een andere lead zanger zoeken in alle stilte???
  Andere zanger, andere naam. lekker opnieuw beginnen met die zooi.
  Di-rect bestaat niet meer zonder Tim vind ik.
  krijg je straks dat er ook 20 andere zangers voorbij komen zoals bij Toto…

 10. pietje

  als bnn dit soort programma’s gaat maken met de extra zendtijd en geld dan liever niet!

 11. Mart

  lijkt mij wel leuk, ik ga kijken. Alleen jammer dat het op zondag komt, misschien wel op hetzelfde tijdstip als op zoek naar mary poppins, ( dan kijk ik uiteraard niet. Komt het later dan zal ik het zeker volgen maarja misschien ook iets teveel van het goede 2 zangwedstrijden op 1 avond.

 12. michel

  Mart was het altijd vak met jou eens in het verleden maar, jezus wat voor programma’s kijk jij de afgelopen tijd zeg! (en ga je kijken)

 13. kraan

  Moet deze zwaar overschatte band (net als Kane en Anouk) hier een programma voor krijgen? Er is in Nederland gelukkig veel betere muziek gemaakt door veel originelere bands (Daryll Ann, Ceasar, Johan, The Serenes, Fatal Flowers en nog een paar) maar deze bands krijgen dan juist weer nièt de aandacht die ze verdienen/verdienden. Ik vind zo’n programma ook veel meer bij dat hopeloze en kwalitatief arme RTL passen. Stelletje histerisch klapvee met dito presentator (Carlo?), een standaard pilotje, en er is weer beeldbuis gevuld. Jammer dat dit bij de PO komt.

 14. yossarian

  @Kraan: ik ben bang dat ik het met je eens bent..

 15. kraan

  geeft niet yossarian, ik heb mijn vorige post met veel plezier geplaatst :)

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.