Pieter van Vollenhoven in RTL Boulevard

Geplaatst op di 28 apr 2009 om 9:18

Foto: RVDMr. Pieter van Vollenhoven, de man van prinses Margriet, is vanavond te zien in een groot interview in RTL Boulevard. Dat heeft een zegsvrouw van RTL 4 laten weten. Royaltydeskundige Peter van der Vorst sprak met hem in Apeldoorn aan de vooravond van zijn 70ste verjaardag. Hij blikt onder meer terug op zijn eerste jaren aan het hof. “Ik zat toen niet goed in m’n vel, miste zelfvertrouwen.” Ook praat hij over zijn band met koningin Juliana en deelt herinneringen aan het leven op Paleis Soestdijk.

Opmerkelijk is dat Pieter zelf constateert dat z’n professionele carrière is opgebloeid nadat hij stopte met het geven van pianoconcerten. “Voor veel mensen is het lastig om die twee rollen te scheiden“, zegt van Vollenhoven. “Aan de ene kant die lichtvoetigheid en aan de andere kant de man die serieus met veiligheidszaken bezig is. Ik snap wel dat mensen daar een probleem mee hebben.

Ook zijn ziekte komt aan bod. Een aantal jaren geleden werd huidkanker bij Van Vollenhoven geconstateerd. Momenteel gaat het goed, al maakt de ziekte hem soms ook angstig. Verder blikt de man van prinses Margriet vooruit op Koninginnedag, waar hij en de rest van de familie naar eigen zeggen ook nu weer veel zin in hebben.
4 Reacties op “Pieter van Vollenhoven in RTL Boulevard”


 1. marciano

  Ik zit zeker voor de buis, wat een leuke man.

 2. Ramon

  Zekers weten, en dan door Peter. Zeer bijzonder. Er komt ook nog een Ivo Niehe portret deze week!

 3. pieter-jan

  dan kan je beter naar de documentaire van de NOS kijken die morgen wordt uitgezonden. Dan krijg je ook nog eens iets van zijn leven te zien. Hier verteld hij alleen maar.

 4. Roog

  De kwaliteit bij dit interview zit hem waarschijnlijk met name in de goede verstandhouding tussen Van der Vorst en Van Vollenhoven. Die twee lijken elkaar ovber het algemeen zeer goed te liggen.

  Ik ben benieuwd of het (weer) een leuk gesprek is geworden.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.