Pieter van Vollenhoven in RTL Boulevard

Foto: RVDMr. Pieter van Vollenhoven, de man van prinses Margriet, is vanavond te zien in een groot interview in RTL Boulevard. Dat heeft een zegsvrouw van RTL 4 laten weten. Royaltydeskundige Peter van der Vorst sprak met hem in Apeldoorn aan de vooravond van zijn 70ste verjaardag. Hij blikt onder meer terug op zijn eerste jaren aan het hof. “Ik zat toen niet goed in m’n vel, miste zelfvertrouwen.” Ook praat hij over zijn band met koningin Juliana en deelt herinneringen aan het leven op Paleis Soestdijk.

Opmerkelijk is dat Pieter zelf constateert dat z’n professionele carrière is opgebloeid nadat hij stopte met het geven van pianoconcerten. “Voor veel mensen is het lastig om die twee rollen te scheiden“, zegt van Vollenhoven. “Aan de ene kant die lichtvoetigheid en aan de andere kant de man die serieus met veiligheidszaken bezig is. Ik snap wel dat mensen daar een probleem mee hebben.

Ook zijn ziekte komt aan bod. Een aantal jaren geleden werd huidkanker bij Van Vollenhoven geconstateerd. Momenteel gaat het goed, al maakt de ziekte hem soms ook angstig. Verder blikt de man van prinses Margriet vooruit op Koninginnedag, waar hij en de rest van de familie naar eigen zeggen ook nu weer veel zin in hebben.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen