1,1 miljoen kijkers voor Crime Scene Investigation

Geplaatst op di 28 apr 2009 om 8:12


De kijkcijfers van maandag 27 april 2009 (SKO)

Foto: CBSCrime Scene Investigation (RTL4, 20:30) – De laatste aflevering van Crime Scene Investigation met Gil Grissom (William Petersen) werd maandagavond door 1.092.000 kijkers (madl: 17.7%) bekeken op RTL 4. Daarmee scoorde de aflevering nagenoeg evenveel kijkers als een reguliere aflevering van de bekende misdaadserie. Petersen wil zich na 192 episodes op theaterwerk richten. “Ik speel alleen maar Gil Grissom. Het is nu tijd voor iets anders“, verklaarde hij enige tijd geleden.

Het is voor de liefhebbers van Crime Scene Investigation een rare gewaarwording dat personage van het eerste uur Gil Grissom straks opeens niet meer te zien is in de serie. Toch blijft hij als producer aan de serie verbonden en wil hij best weer een keer een gastoptreden komen doen. Een vaste rol zag hij niet meer zitten. “Toen ik begon met acteren, leek het me juist zo leuk dat ik verschillende rollen zou kunnen spelen. Maar ik speel alleen maar Grissom.

Try Before You Die – extended (BNN, Ned3, 22:13) – In de herhaling van Try Before You Die was maandagavond te zien hoe BNN-ster Sander Lantinga streakt op het prestigieuze tennistoernooi Wimbledon. “Ik was alleen maar bang dat ik lang in een cel moest zitten, dat de hele wereld mijn pielemuis ziet vind ik niet zo erg“, vertelt Lantinga deze week in VARA Gids. “Ik was nieuw bij Try Before You Die, en wilde wel even de kussens opschudden.” Hij heeft nog steeds wensen voor Try Before You Die. “We willen nu toch wat meer de andere emotie opzoeken dan alleen maar angst overwinnen. Wat ik heel graag zou willen: een rolletje in Sesamstraat spelen.” Try Before You Die trok 207.000 kijkers (madl: 3.4%).

RTL Boulevard (RTL4, 18:34) – AVRO-presentatrice Chantal Janzen is vanaf woensdag weer te zien als Jane in de musical Tarzan. Vanwege haar zwangerschapsverlof trad de actrice de afgelopen maanden niet op in de voorstelling. De rol van Jane is toen overgenomen door Bente van den Brand. Dat maakte ze maandag bekend in RTL Boulevard, dat door 836.000 kijkers (madl: 20.9%) bekeken werd. Op 24 mei wordt overigens alweer definitief de laatste voorstelling van de musical gespeeld. Het stuk is dan bijna negenhonderd keer te zien geweest in Scheveningen.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)
30 Reacties op “1,1 miljoen kijkers voor Crime Scene Investigation”


 1. !#Michael#!

  Matige score GTST, CSI en BONES. RTL Exclusief ipv die andere crime serie is toch niet zo’n succes …

  Zowiezo een rare maandag avond qua kijkcijfers … toch de mei vakantie dan maar?!

 2. SBS less

  Tenzij Verborgen gebreken gisteren een herhaling was mag het nu toch echt een flop worden genoemd. Slechts net iets meer dan 300000 kijkers is toch wel heel weinig voor een nederlandse dramaserie.
  De score van RTL exclusief laat wel zien dat een programma van de woensdag ervoor niet op maandag alweer direct herhaald moet worden. Laat op CSI gewoon direct het nieuws volgen.

 3. Frank | ONM Tha Bomb

  Eigenlijk is Daten In Het Donker toch wel een succesje te noemen. Gisteren bijna 600.000 kijkers, toch weer 200.000 meer dan een week eerder.

  Ik had verwacht dat de cijfers na twee aflevering zouden gaan dalen, het is toch iedere week een beetje hetzelfde verhaal. Moet toegeven dat ik het zelf ook niet verkeerd vind om naar te kijken.

 4. Theo

  Ik denk dat de terugval in kijkcijfers overall te wijten is aan de griepcrisis die de wereld in zijn ban houdt

 5. !#Michael#!

  Reactie op Theo:

  Grapje zeker?!

 6. Theo

  @!#Michael#!

  En jij gelooft van niet? Dream on!

 7. Tjeerd

  Ik ben het met theo eens, ik denk dat de griepcrisis er wel degelijk iets mee te maken heeft. De griep in combinatie met de slechte programmering dan he?

 8. !#Michael#!

  Reactie op Tjeerd:
  Reactie op Theo:

  Jongens kom op zeg :? dit is het meest belachelijke wat ik ooit gehoord heb! Omdat er buiten Nederland (!) tientallen mensen een infectie van de varkensgriep hebben opgelopen, gaan mensen die hier gewoon door gaan met hun leven, ineens minder tv kijken?!

  Dat geloof je zeker zelf toch niet :lol: ?

 9. Wim H

  Kan mikkie niet de varkensgriep krijgen? =)

 10. Fred

  Gezien de kijkcijfers lijkt de Ned1-tuurder immuun voor de varkansgriep. ;)

 11. Flippo

  Reactie op Theo: Doe toch niet zo belachelijk.

 12. Anoniem

  Reactie op !#Michael#!: Ik denk dat vooral iedereen op internet de laatst berichten zoekt, en geen tv meer kijkt ja!

 13. Ramon

  Reactie op Fred: Lieve Fred, je kan het echt neit hebben dat Nederland 1 een goede programering heeft he?

 14. flakin

  SBS6 komt in het najaar met een nieuwe reeks van talentenjacht Popstars. RTL is nog bezig met X Factor, SBS6 heeft Holland’s Got Talent nog lopen, maar de volgende talentenjacht ligt alweer in het verschiet.

  Gerard Joling en Nance presenteren de show en de jury bestaat als vanouds uit Henkjan Smits, Patricia Paay en Maurice Wijnen.

 15. Flippo

  Reactie op Anonymous: Stop hiermee! Jullie verkondigen echt onzin.

  Op een avond hebben wij in Nederland negen nieuwsuitzendingen en drie actualiteitenrubrieken. En er is teletekst. Waarom zouden mensen nu ineens de tv uit laten en op internet gaan zoeken naar nieuws? “Nee Joop, hou die tv maar uit, ik ga zoeken op internet naar het laatste nieuws over de griep”. Dat geloof je toch zelf niet?

  Er hebben wat minder mensen gekeken dan op een normale maandagavond, simpelweg omdat het vakantie is. Vorige week meldde de ANWB dat naar schatting 2,8 miljoen mensen er deze week even tussenuit zijn. Gek he, dat de cijfers anders zijn dan normaal. En vakantie is voor veel mensen ook reden om ’s avonds de tv uit te houden en met elkaar een spelletje te doen, of op visite gaan bij oma.

  Hou jij de tv vanavond maar lekker uit dan, en druk maar de hele avond F5 op de site van De Telegraaf. Veel plezier en een HELE fijne avond! : – )

 16. ik reageer ook ff...

  Reactie op flakin: Netjes gekopieerd! Doe je ook nog ff aan bronvermelding?

 17. Tim20

  Reactie op Fred: En ik dacht dat bejaarden een zwakke gezondheid hadden? Blijkbaar klopt er iets niet in Freds redenering… Of er klopt gewoon iets niet met Fred.

 18. Jefff00o

  Reactie op Flippo:
  En dan erbij, als er echt wat ergs zou gebeuren komt er gewoon een extra uitzending!

 19. Theo

  @!#Michael#!

  Misschien moet je toch eens anders televisie gaan kijken, want als er op het moment iets de mensheid in zijn greep houdt dan is het de varkensgriep wel. Jij kijkt natuurlijk alleen maar naar inhoudsloze programma, dan weet je niet wat er leeft in de wereld.

 20. !#Michael#!

  Reactie op Theo:

  En om die reden gaan mensen minder tv kijken?! Lul toch niet zo dom!!

 21. SBS less

  Wat een onzindiscussie wordt hier gevoerd zeg.
  Rampen of bijzondere gebeurtenissen zorgen over het algemeen voor meer kijkers in totaal. Mensen die normaal nauwelijks tv kijken willen dan de nieuwsrubrieken zien om op de hoogte te blijven en mensen die normaal een ander soort programma kijken kijken nu ook naar nieuws. (zie pas terug met de vliegramp). Minder kijkers als gevolg van een ramp is een loze kreet die nergens op gestaafd is.
  Als je nu kijkt naar de cijfers van gisteren (journaal, nieuws, 1 vandaag, netwerk en nova) dan valt op dat de interesse in de griep erg meevalt en absoluut niet zorgt voor een enorme toename of verschuiving van het aantal kijkers naar 1 van deze programma’s. De oorzaak ligt eerder in de vakantie die er nu voor veel mensen is.

 22. ano

  Bijzonder goede avond voor RTL5 in 20-34! Vooral Take me Out en Daten in het donker… >20% marktaandeel in de eigen doelgroep…

 23. el-g

  zit op de RTL Vandaag adverteer mogelijkheden te kijken en daar geven ze aan dat het zes presentatoren bevat:

  Sylvana Simmons
  Quinty Trustfull
  John Williams
  Froukje de Both
  Manon Thomas
  Sander Jansons

 24. Mart

  Daten in het donker echt een fantastisch programma en eindelijk terechte cijfers

 25. Greg

  Bones sccort in nederland (ruim 1 miljoen) beter dan in groot-Brittain (750.000-850.000) !!!!!

 26. Anoniem

  Ik wil pauw en witteman onder de miljoen zien!

 27. johan b.

  Het moet toch echt aan de vakantie liggen dat het aantal kijkers toch wat tegenvalt. Immers, het fraaie lenteweer is ook even verdwenen. En wat die griep betreft: dat heeft er inderdaad niets mee te maken. Dus zullen de cijfers voor de halve finale CL wellicht ook wat tegenvallen.

 28. Frank

  Mensen op deze site –> kijk naar de marktaandelen, niet naar de absolute aantallen……. Gaan we nu echt elke dag roepen dat programma’s minder scoren??? Mensen roepen hier dat bv dat Hart van Nederland slecht scoort of editie nl, maar martaandelen van 23% zijn top!!!

 29. Anoniem

  Bones,Daten In Het Donker en Miljonairs Matchmaker waren gisteren hele goede afleveringen,maar Nous scoort minder omdat ze soms ook een herhaling er tussen gooien zoals vorige week. CSI was een vervolg op de week daarvoor,maar werd amper terug geblikt en heel duistere/verwarrende aflevering. Het einde was heel mooi. CSI NY heb ik niet gezien,omdat het weer een zwakke herhaling betrofdie ik al 2x heb gezien.

 30. T

  Reactie op Greg:
  IN UK zit hij achter de decoder

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.