Nikkie Plessen: ‘We Love The 90s feest der herkenning’

Geplaatst op wo 29 apr 2009 om 13:51

Foto: Nick van OrmondtNikkie Plessen kijkt met genoegen uit naar haar nieuwe programma We Love The 90’s Met Nikkie, vanaf donderdag 7 mei op RTL 5. Wekelijks komen alle gebeurtenissen en ontwikkelingen uit de jaren negentig voorbij, terwijl bekende Nederlanders als Gordon en Valerio de beelden uit die tijd van commentaar voorzien. “Als je de archieven induikt en echt spit in typische onderwerpen uit de jaren ’90 kom je zoveel ‘Oh ja!’- en ‘Weet je dat nog?’-momenten uit de jaren ’90 tegen“, vertelt Plessen.

Presentatrice Nikkie Plessen telt de leukste fragmenten uit de jaren negentig in zes afleveringen af van nummer 90 naar nummer één. Nikkie Plessen: “Wat dacht je van de gestolen sekstape van Pamela Anderson en Tommy Lee. De Flippo-hype, Bill Clinton met zijn woorden ‘I did not have a sexual relationship with that woman, Monica Lewinski‘ en Jerry Springer. Maar ook onderwerpen als Bob en Annie de Rooij, de opkomst ‘GTST’, ‘Telekids’ en Viagra komen voorbij. Kortom een feest der herkenning.

Bekende Nederlanders als Gordon, Valerio, Dennis Weening, Klaas van der Eerden, Guido Weijers, Lieke van Lexmond, Christophe Haddad, Daphne Deckers, Dennis van der Geest en Jeroen Kijk in de Vegte geven hun commentaar op alle filmpjes en vertellen hoe zij die opvallende gebeurtenissen persoonlijk beleefd hebben in die tijd.

We Love The 90s is vanaf 7 mei iedere donderdag om 21.30 uur te zien op RTL 5.
25 Reacties op “Nikkie Plessen: ‘We Love The 90s feest der herkenning’”


 1. Anoniem

  Ik dacht dat het “we love..” concept aangekocht was door SBS?

 2. Ronald

  Dit concept is toch al eerder bij RTL4 te zien geweest onder de naam “Typisch 90”? Er is zelfs nog een website van: http://www.rtl.nl/shows/typisch90/

 3. Greg

  kan wel eens gaan scoren gok tussen 500.000-600.000 kijkers hopelijk met goede lead-in van leverage! .ammer dat Life stopt maar RTL5 komt vast terug met seizoen 3

 4. SBS less

  Waarom het niet gewoon weer “Typisch 90” noemen. De opzet van het programma is zo te lezen exact hetzelfde.

 5. Anoniem

  Screentime is Nederlands licentiehouder van het “I love” format.

 6. Thomas

  @Greg
  Doe niet alsof Leverage een goede lead-in is, afgelopen donderdag had het 311000 kijkers dus dan zou het HEEL knap zijn wil dit onoriginele programma 500000-600000 kijkers trekken

 7. mark

  250.000 – 350.000 kijkers

 8. ano

  Leuke namen, ben wel benieuwd

 9. Enrico

  Gatver, weer die zelfingenomen rotkop van Valerio op tv! Die gast kan echt niets…..

  Hij heeft de 90ies niet eens meegemaakt!

 10. roy

  Reactie op Anonymous:

  Net 5 is van de SBS Groep.

 11. Criticus

  Het lijkt veel op Typisch ’90, maar als je goed leest, dan is het concept toch totaal verschillend. Bij T90 waren het 10 afleveringen, waarin steeds weer één jaar de revue passeerde en hier gaat men uit van een ranglijstje à la ‘De 25’.

 12. LY

  Flippo’s waren echt heel cool :p

 13. Johan

  Hilarisch

 14. D@@N

  Die Dennis van der Geest duikt ook in elk programma op :)

 15. Chiel

  Reactie op LY: Dat wel.

  Reactie op Enrico: Nee, hij is inderdaad 8 :?

 16. Mo

  6 aflevering dat is niet veel maar als het goed doet zo’n 600.000 komt er vast een nieuwe serie!

 17. Bearnd

  Wat komt ervoor dan ?

 18. Dennis Vaes

  Daar op volgend zal wel een top 80 komen van de jaren 80 met commentaar van bijvoorbeeld Jordy van Loon, zusje van Jan Smit, de 16 jarige kandidaten van X Factor, etc.

 19. iris

  nikki is zo irritant met die nare stem van haar

 20. T

  Reactie op Greg:
  Lead in van Leverige is slecht en Life is gecanceld

 21. Anoniem

  OMG, krijgen we Gordon-humor… is de jaren 90 nog niet vaak genoeg herhaald bij RTL? Krijgen we het nu nog een keer in stukjes te zien?

 22. Bram

  Valerio??? Die gast is 24, 25 jaar ofzo. Die heeft het grootste gedeelte van de jaren 90 niet eens bewust meegemaakt.

 23. V81

  Nikkie Plessen wil volgens eigen zeggen de nieuwe Linda de Mol worden. Dat stond in de Beau Monde.

  Nog een aantal jaartjes (een stuk of 50?) geduld a.u.b.

  Verder hoop ik op wat originele items en niet weer de standaard-dingen als Flippo’s. Maar dat zal ijdele hoop zijn.

 24. Chiel

  De jaren 90 met Nikki is gewoon weer een leuk lijstjesprogramma met BNers, maar kan iemand dat niet even controleren voordat het de uitzending op gaat? Gasten die wat zeggen maar er ineens een filmpje komt (knip dat er dan af!) of de schermen die achter Nikki staan (green screen) die niet door lopen, ineens naar rechts springen of gewoon ALLEMAAL op zwart staan. Gasten waar geen naam bij onder in beeld staat. En dan die oude VHS beelden. Het waren de jaren 90 maar, er moeten toch wel betere beelden te vinden zijn.

 25. Sjaak

  lijkt me wel grappig programma

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.