Gerard Spong eenmalig niet in Advocaat van de Duivel

Geplaatst op ma 27 apr 2009 om 17:01

Foto: AVROAdvocaat Gerard Spong is aanstaande woensdag niet te zien in Advocaat van de Duivel, omdat Geert Wilders dan centraal staat in het opinieprogramma. Dat heeft de AVRO laten weten. Tegen Wilders worden in de uitzending drie aanklachten geformuleerd, waartegen hij moet worden verdedigd. Vaste advocaat Spong deed vorig jaar aangifte tegen Wilders wegens haatzaaien. “Derhalve heeft de AVRO mr. Theo Hiddema gevraagd als advocaat van Wilders in het programma optreden.”  

De opponenten die het pleidooi van Hiddema bestoken, zijn journaliste en columniste Hassnae Bouazza en cultuurhistoricus en publicist Thomas von der Dunk. Een vijfkoppige burgerjury velt het eindoordeel over de aangeklaagde: schuldig of onschuldig. Advocaat van de Duivel wordt gepresenteerd door Lennart Booij (foto).

Advocaat van de Duivel is woensdag om 20.50 uur te zien op Nederland 2.
12 Reacties op “Gerard Spong eenmalig niet in Advocaat van de Duivel”


 1. alex donkers

  Zwak. Was juist mooi geweest om het ambacht in actie te zien.
  En de titel geeft toch aan dat je de tegenpartij vertegenwoordigd?

 2. Anoniem

  Dit is toch wel zo’n achterlijk programma, ik zie hier het nut niet van in.

 3. Anonymous

  Ik vind het uberhaupt belachelijk dat Spong Wilders heeft aangeklaagd…

 4. Ruben

  Mee eens.

 5. Jan

  Reactie op Anonymous:

  Dit programma laat de andere kant zien.

 6. jow

  Reactie op Jan: je bedoeld het inperken van de vrijheid van meningsuiting als een gegrond iets?
  De joden werden ook in vrijheid ingeperkt. Communisme is dat, wordt geleerd op school. Maar wat doe Nederland zelf met vrijheid van meningsuiting? Inperken. Hoewel de wet democratisch in de wet kan staan, is en blijft de wet zelf 100% communistisch. Want zelf als 0,1% van de bevolking die ook maar iets anders vindt, en dat wil zeggen, kan dat wellicht niet op basis van deze wet! Oftewel je wordt verplicht te ZEGGEN dat je niets tegen homo’s hebt, doe je dat wel, dan discrimineer je! Nou sorry, maar er zijn tal van andere democratische manieren om discriminatie tegen te gaan, niet om het te vebieden. Want discriminatie of niet, het is en blijft vrijheid van meningsuiting, hoewel een ander dat weer discriminatie vindt, dus wat dat betreft is het al belachelijk! Ohja, ik ben zelf homo, dus kom daar niet mee aan, want ik vind het zelf ook belachelijk dat homo’s gediscrimineerd worden, ik vind het echter geen reden voor vervolging, al was het alleen al omdat iedereen zijn keuzes maakt, en dus daarom je het niet met elkaar eens hoeft te zijn, qua denken, zeggen en leven. Maar in NL kan en mag je niets zeggen.

 7. ano@niem

  Ander nieuws: Het journaal is meer dan 5 minuten langer vandaag….??? Toch aankondiging troonswissel? Ook Pauw en Witte man hebben vandaag meer zendtijd!

 8. Timor

  Wij kunnen hem ook aanklagen, hij verdedigt osama binladen??

 9. alex donkers

  Volgens mij is dit programma te moeilijk voor de meeste kijkers. De uitdrukking ‘Advocaat van de Duivel’ betekent dat je probeert de tegenpartij te verdedigen. Dus probeeert te achterhalen welke argumenten en opvattingen de tegenpartij heeft.
  Dus als hij Osama Bin Laden verdedigt (in dit programma) wil dat zeggen dat hij zich probeert in te leven in het gedachtengoed van Bin Laden, niet dat hij het in het werkelijke leven met hem eens is.

  Dus had Spong prima Wilders kunnen verdedigen – dat is immers in het echte leven zijn tegenpartij.

 10. jow

  Reactie op alex donkers: En dat is het probleem nu dan ook! De rechtzaak is nog niet geweest en objectiviteit mag je wel verwachten van een advocaat.

 11. Tetje

  De rechtszaak zou misschien nieteens meer plaatsvinden als Spong Wilders zou doen. Volgens mij gaat Wilders alleen in het verweer tegen moslims die hier de orde, normen en waarden verstoren. Dat is toch geen discriminatie?
  Ik snap die hele discussie om Wilders heen niet dus ik ga zeker kijken.

 12. Anoniem

  Alsjeblieft zeg. Als hij Wilders zou verdedigen, toont hij pas echt aan of die een goede advocaat is. Sowieso een dom programma.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.