Gerard Spong eenmalig niet in Advocaat van de Duivel

Foto: AVROAdvocaat Gerard Spong is aanstaande woensdag niet te zien in Advocaat van de Duivel, omdat Geert Wilders dan centraal staat in het opinieprogramma. Dat heeft de AVRO laten weten. Tegen Wilders worden in de uitzending drie aanklachten geformuleerd, waartegen hij moet worden verdedigd. Vaste advocaat Spong deed vorig jaar aangifte tegen Wilders wegens haatzaaien. “Derhalve heeft de AVRO mr. Theo Hiddema gevraagd als advocaat van Wilders in het programma optreden.”  

De opponenten die het pleidooi van Hiddema bestoken, zijn journaliste en columniste Hassnae Bouazza en cultuurhistoricus en publicist Thomas von der Dunk. Een vijfkoppige burgerjury velt het eindoordeel over de aangeklaagde: schuldig of onschuldig. Advocaat van de Duivel wordt gepresenteerd door Lennart Booij (foto).

Advocaat van de Duivel is woensdag om 20.50 uur te zien op Nederland 2.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen