Frank Visser Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Geplaatst op wo 29 apr 2009 om 11:00

Foto: Studio KastermansFrank Visser is vanochtend benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Dat heeft de NCRV vandaag laten weten. De motivatie van de Koningin is dat Visser het consumentenrecht algemene bekendheid geeft en heeft gegeven met het programma De Rijdende Rechter. “Met het tv-programma maakt hij het consumentenrecht op een eenvoudige wijze voor de gewone man bereikbaar“, luidt de motivatie. “Gemiddeld kijken één miljoen mensen wekelijks naar dit televisieprogramma.

Verder prijst de Koningin ook het werk van Visser. “De heer Visser bereidt zich steeds goed voor en besteedt veel tijd aan het zoeken naar een (volgens de Nederlandse wet of jurisprudentie) snelle oplossing van het probleem, zodat er geen jarenlange kostbare civiele procedures bij de rechtbank aan te pas hoeven te komen. Daarbij geeft hij niet toe aan enige vorm van sensatie en behandelt veelal gewone zaken.

Hij is een vraagbaak voor collega´s in Nederland vanwege zijn kennis op het gebied van consumentenrecht. Zijn uitspraken als Rijdende Rechter worden inmiddels op de universiteiten als lesmateriaal uit de praktijk gebruikt en positief besproken.
18 Reacties op “Frank Visser Ridder in de Orde van Oranje-Nassau”


 1. SBS less

  Leuk voor Frank Visser en een terechte beloning voor een zeer goed programma.

 2. Anoniem

  Ja met het feit dat mensen om dit soort zaken een lintje krijgen, mag je blij zijn dat je er zelf niet ééntje krijgt of hebt gekregen. Wat een aanfluiting. Het lintje wordt daarmee het een flutding

 3. LY

  “De heer Visser bereidt zich steeds goed voor en besteedt veel tijd aan het zoeken naar een snelle oplossing van het probleem”
  Dat mag je hopen van wel ja van een rechter :p

 4. Fred

  Als die oubollige flapdrol al een lintje krijgt, dan kunnen ze elke dorpsgek er ook wel één geven. ;)

 5. Douwe

  Reactie op Fred: Dat gebeurd toch ook al jaren, hahahaha !!!!!
  Het is inderdaad een flauwekul gedoe van jawelste, de oubolligheid ten top, maar dan klopt het wel weer bij o.a. deze Frank V en is de circel weer rond, brrrrrrrrrrrr

 6. Douwe

  Sorry, circel = cirkel, ik zit al aan de Oranjebitter vandaar!!!

 7. Bart V.

  Ons kent ons. Verwacht ook geen lintje voor die jongens en meiden die spuiten en slikken presenteren.

 8. Bas v.d Kimme

  Nou kijk is effe aan dat is dan toch weer mooi een dag voor Koninginnedag.

 9. SBS less

  Wat een vreemde reacties hier allemaal. Er zijn in totaal 3572 lintjes uitgereikt, van wie een paar aan bekende mensen die via de media hun nut hebben bewezen voor de maatschappij. Door zijn juridische hulp is een lintje voor hem dan toch niet vreemd. Waarom dan “dit soort mensen” en “ons kent ons”. Volgens mij een beetje jaloezie. Doe dan ook eens iets nuttigs voor de maatschappij (behalve je gewone werk) en dan zal je wellicht ook een lintje ontvangen.

 10. Anoniem

  Ze geven elke randdebiel tegenwoordig een lintje. Sta je op voor een bejaarden. Hoppa lintje. Wacht je op groen bij een stoplicht? Hoppa Lintje!!

 11. kraan

  Reactie op Fred: Dan kom jij er zèker voor in aanmerking, je voldoet volledig aan de door jouzelf genoemde criteria. Gefeliciteerd!

 12. Tim20

  Reactie op Fred: Proficiat met je lintje, Fred!

 13. Anoniem

  “Wat een vreemde reacties hier allemaal. Er zijn in totaal 3572 lintjes uitgereikt, van wie een paar aan bekende mensen die via de media hun nut hebben bewezen voor de maatschappij.”

  Hoe kan iemand via de media zijn nut bewijzen zonder er zelf belang bij te hebben. Ik ben van mening dat eigenbelang ondergeschikt moet zijn in het belang van het nut voor anderen.

 14. kraan

  Fred, een lintje krijg je pas als je de maatschappij een aantoonbare dienst heb bewezen. Jouw stereotiepe posts zonder inhoud op dit forum zijn dat helaas niet. En voor een lintje wordt je voorgedragen door een ander persoon. Ik kan me niet voorstellen dat er iemand is die jou wil voordragen. En ik heb geen lintje gehad, misschien volgend jaar :)

 15. Fred

  Ik zal je wel voordragen, kraan. ;)

 16. kraan

  dat doet me deugd, bedankt!

 17. Roog

  Reactie op Fred:

  Ik vind jou meer iemand die zo nu en dan een stevig touw verdient Fred! ;) Een lintje is te min voor jou.

 18. Kees

  Een goed programma? Na een seizoen weet je het wel, gezeur over een boom, schutting of achterpad. De onderwerpen zijn op den duur gewoon allemaal al een keer langs geweest.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.