Frank Visser Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Foto: Studio KastermansFrank Visser is vanochtend benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Dat heeft de NCRV vandaag laten weten. De motivatie van de Koningin is dat Visser het consumentenrecht algemene bekendheid geeft en heeft gegeven met het programma De Rijdende Rechter. “Met het tv-programma maakt hij het consumentenrecht op een eenvoudige wijze voor de gewone man bereikbaar“, luidt de motivatie. “Gemiddeld kijken één miljoen mensen wekelijks naar dit televisieprogramma.

Verder prijst de Koningin ook het werk van Visser. “De heer Visser bereidt zich steeds goed voor en besteedt veel tijd aan het zoeken naar een (volgens de Nederlandse wet of jurisprudentie) snelle oplossing van het probleem, zodat er geen jarenlange kostbare civiele procedures bij de rechtbank aan te pas hoeven te komen. Daarbij geeft hij niet toe aan enige vorm van sensatie en behandelt veelal gewone zaken.

Hij is een vraagbaak voor collega´s in Nederland vanwege zijn kennis op het gebied van consumentenrecht. Zijn uitspraken als Rijdende Rechter worden inmiddels op de universiteiten als lesmateriaal uit de praktijk gebruikt en positief besproken.

Meer in NCRV

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen