Johnny de Mol volgt mensen met verstandelijke beperking

Johnny de Mol volgt in zijn nieuwe pro- gramma Down met Johnny verschillende mensen met een verstandelijke beper- king. De eerste uitzending is op zondag 8 maart om 22.20 uur op Veronica. Dat heeft het televisiestation vandaag laten weten. “In de eerste aflevering van Down met Johnny maakt Johnny kennis met Marika. Marika is 25 en heeft het syndroom van Down. Ze woont nu nog thuis bij haar ouders, maar ze hoopt ooit min of meer zelfstandig te kunnen gaan wonen“, aldus Veronica.

Johnny is erbij als Marika haar eerste voorzichtige stap richting zelfstandigheid zet; ze gaat werken bij koffiehuis en restaurant ‘Downey’s’ in Amersfoort. Johnny gaat daarnaast een dagje meewerken in Dierenpark Amersfoort. Hier ontmoet hij onder meer Berry en Angelique. Berry heeft ADHD en dat is goed te merken; hij houdt alleen zijn mond als hij aan het eten is. Johnny beleeft een hilarische dag met hem.

Van verstandelijk beperkte mensen wordt vaak aangenomen dat ze slecht meedraai- en in de maatschappij, aldus Veronica. “Vaak wordt alleen gekeken naar wat zij allemaal niet kunnen, terwijl ze net als ieder ander mens beschikken over allerlei kwaliteiten, mogelijkheden en een gelukkig leven kunnen leiden. Johnny laat dit in zijn nieuwe programma Down met Johnny zien. Hij brengt tijd door en beleeft mooie, intieme en grappige momenten met verschillende mensen met een verstandelijke beperking en schuwt moeilijke vragen over onzekerheid en uiterlijk niet.”

Down met Johnny wordt geproduceerd door BlazHoffski TV Productions.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen