De Wereld Draait Door lanceert vernieuwde website

Het succes van het VARA-programma De Wereld Draait Door (DWDD) wordt digitaal verder uitgebouwd. Vanaf heden is de vernieuwde website in de lucht. “In grote getalen kijken mensen naar de tv-uitzending van De Wereld Draait Door. Wij willen dit succes dan ook graag met deze vernieuwde site naar het digitale domein brengen“, zegt Edwin Valent, Hoofd Nieuwe Media van VARA. “DWDD moet een belevenis worden die je op elk moment van de dag kunt ervaren op ons digitale platform.”

Video staat centraal in de opzet van de vernieuwde site. Zo is het mogelijk voor de bezoeker om op elk moment van de dag gemiste uitzendingen, of delen hiervan, te bekijken.  Zo kan men heel gemakkelijk vaste items zoals Fokke en Sukke, de Jakhalzen en De TV Draait Door terug vinden. Daarnaast kunnen bezoekers er ook De Wereld Draait door in vijf minuten bekijken.

Een ander paradepaardje is de uitgebreide gastendatabase waarin de bezoeker alle optredens van de gasten van het programma terug kan zien. Zowel gasten uit voorgaande afleveringen, als de gasten van die dag zijn in de database terug te vinden.”

Daarnaast is er de mogelijkheid om de fragmenten in een eigen omgeving af te spelen. Door middel van de ‘embed’-functie kunnen bezoekers hun favoriete fragment van de site halen en op hun eigen hyvespagina of blog zetten. Edwin Valent, Hoofd Nieuwe Media, geeft aan: “Kernwoorden hierbij zijn video, toegankelijkheid en exclusiviteit.

Vanaf vandaag is de vernieuwde website online op dwdd.vara.nl.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen