600.000 kijkers voor Verborgen Gebreken


De kijkcijfers van maandag 2 maart 2009 (SKO)

Foto: SBS ElvinVerborgen Gebreken (NET5, 21:28) – De nieuwe Nederlandse dramaserie Verborgen Gebreken is maandagavond met 600.000 kijkers (madl: 9.2%) van start gegaan op NET 5. De goede score van de serie over een makelaarskantoor in Amsterdam-Zuid is mede te danken aan de terugkeer van Grey’s Anatomy, dat direct daarvoor 593.000 kijkers wist te boeien. Verborgen Gebreken is nu samen met Grey’s Anatomy, Cold Case en Ghost Whisperer één van de best bekeken NET 5-titels.

Frederik Brom (foto) speelt de gladde makelaar in het advocatenkantoor. “Joep is het cliché van de snelle makelaar. Die hoort natuurlijk in een serie als deze“, vertelt Brom in Avrobode. “Het is drama. De personages maken een ontwikkeling door. In het begin van Friends had je Joey, Chandler en Ross. Vervolgens maken ze heel veel mee, maar aan het eind zijn het nog steeds dezelfde Joey, Chandler en Ross. In deze serie veranderen de personages.

Grey’s Anatomy (NET5, 20:31) – NET 5 hervatte maandagavond het vijfde seizoen van Grey’s Anatomy. De cast van de serie is vrijwel ongewijzigd sinds de start in 2005. Toch leek het er even op dat Katherine Heigl (Izzie in de serie) Grey’s zou verlaten. De actrice koos ervoor haar naam niet toe te laten voegen aan de shortlist voor actrices die kans maken op de Emmy’s. “Mijn rol was niet Emmy-waardig“, zei ze. Schrijver Shonda Rimes was verrast: “Maar het is niet per se beledigend voor de schrijver. De eerste helft van het seizoen had ze een erg sterke verhaallijn met George. De laatste helft van het seizoen vroeg Katherine me om minder voor haar te schrijven, zodat ze haar film kon doen. Ik voel me niet beledigd.” Grey’s Anatomy ging maandag van start met 593.000 kijkers (madl: 8.6%).

RTL Boulevard (RTL4, 18:33) – Albert Verlinde is woensdag te gast in In De Hoofdrol van Frits Sissing. “Ik ben de laatste tijd nogal afgevallen en daarom moest ik bij een kledingzaak colberts passen die waren ingenomen“, vertelt Verlinde in Televizier. “Toen ik daar braaf om half elf ’s ochtends was, zag ik ineens Frits Sissing uit een pashokje komen. Nou dan weet je wel wat er aan de hand is hoor. Ik werd in de taxi gezet naar de studio, waar mijn hele familie al klaar zat.” RTL Boulevard werd maandag door 883.000 kijkers (madl: 18.2%) bekeken op RTL 4.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen