Veronica met ‘stoere’ documentaires voor mannen

Veronica gaat ‘stoere’ documentaires voor een mannelijk publiek uitzenden. Vanaf eind februari staat de late donder- dagavond in het teken van gevaarlijke beroepen. Dat heeft het tv-station laten weten. In de drie documentaireseries worden houthakkers, Noordzeevissers en grensbewakers gevolgd tijdens een ‘gewone’ dag werk. “Dat deze banen niet voor iedereen zijn weggelegd blijkt al snel, want deze mannen riskeren elke dag weer hun leven om hun beroep te kunnen uitoefenen.”

Houthakken is het op één na gevaarlijkste beroep in Amerika. The Real Axmen: Houthakkers in Noord-Amerika (22.35 uur) volgt een groep houthakkers die aan de slag gaan in de geïsoleerde bossen van Amerika. Ze krijgen de opdracht een afgebrand deel op te ruimen en dus kan het zagen, hakken en slepen beginnen.

Dat vissers het gevaarlijkste beroep ter wereld hebben bewijst de documentaire Trawlermen: het gevaarlijke leven van Noordzeevissers (23.05 uur). Hierin is te zien hoe garnalenvissers dagelijks op het randje van leven en dood balanceren terwijl ze de strijd aangaan met de ruige en gevaarlijke Noordzee.

De Australische luchthavens zijn beveiligd met technologische scanners, camera’s en detectoren. Toch slagen drugskoeriers, smokkelaars, illegalen en andere personen met slechte bedoelingen er geregeld in de bewakingsapparatuur te omzeilen. De douane-inspecteurs zijn de laatsten die moeten worden gepasseerd om het land in te komen. Border Security (23.45 uur) volgt de speciaal opgeleide grensagenten op de Australische luchthavens.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen