PCM: AD naar Telegraaf onbestaanbaar

Een overname van de PCM- kranten Volkskrant, NRC Handelsblad, Trouw en het AD door concurrent De Telegraaf is niet in het belang van PCM. Dat zegt topman Bert Groenewegen van het krantenbedrijf in het AD. De Telegraaf zou samen met uitgever Weekbladpers een bod hebben uitgebracht op de PCM-kranten. De Telegraaf aast daarbij op het AD en NRC. Groenewegen: “Het is niet goed voor dit bedrijf. Daarbij zou ik het AD nooit uitleveren aan concurrent De Telegraaf.”

PCM verkeert al enige tijd in geldnood en is op zoek naar een strategische partner. Het bedrijf onderhandelt al maanden met twee partijen: investeerder HAL is geïnteresseerd in de NRC en De Persgroep in alle PCM-kranten en met name het AD. Overname door De Telegraaf noemt AD-hoofdredacteur Jan Bonjer een horrorscenario.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen