TROS-directeur: ‘Minister Plasterk stoort me’

TROS-directeur Peter Kuipers stoort zich aan minister Ronald Plasterk (Media), die de nieuwe omroep Wakker Neder- land een goed initiatief vindt. “Als De Telegraaf dan zegt dat ze met Wakker Nederland TROS Aktua terug wil breng- en, denk ik: ja hallo! Dat willen wij ook wel“, zegt hij in De Volkskrant. “Maar dat is dus onmogelijk binnen de huidige regelgeving. Ik stoor me aan minister Plasterk, die Wakker Nederland een goed initiatief vindt. Het steekt dat wij zelf geen kant op kunnen.

De TROS krijgt volgens Peter Kuipers niet de erkenning die zij verdient, zegt hij vandaag in De Volkskrant. “En dan niet alleen in verband met de kijkcijfers van een programma als Bananasplit (ruim drie miljoen). Ook onze informatieve programma’s als Radar, Opgelicht, EenVandaag en Vermist scoren met meer dan een miljoen kijkers geweldig. Maar helaas lijkt men zowel in Den Haag als bij de Publieke Omroep niet te zien welke waarde de TROS voor het bestel heeft.

Volgens Peter Kuipers wil de TROS graag een eigen geluid laten horen, maar is dat niet altijd makkelijk. “Vanuit het oogpunt van efficiency moeten wij met de AVRO samenwerken in EenVandaag. Daardoor verlies je automatisch iets van je kleur.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen