RTL 5 met brutaal verborgencameraprogramma

RTL 5 gaat het verborgencamerapro- gramma Balls of Steel van het Engelse tv-station Channel 4 uitzenden. Dat meldt een zegsvrouw van RTL 5 vandaag. Na het grote succes van Bananasplit, brengt RTL 5 een veel pittigere variant uit het ‘candid camera’-genre op de Nederlandse televisie. “Aan de show doen vaste personages mee, zoals The Annoying Devil, Neg Dupree en Boiler Bunny. The Annoying Devil is een rode duivel die onschuldige mensen op straat het leven zuur maakt.”

RTL 5 heeft het komische Balls of Steel op de late zondagavond geprogrammeerd. Vanaf 8 maart kunnen kijkers wekelijks van 22.30 tot 23.20 uur inschakelen voor Balls of Steel. “Het programma was in Groot-Brittannië een groot succes dankzij de geslaagde grappen en de hilarische sketches.”

In Balls Of Steel nemen een aantal ‘lolbroeken’ het tegen elkaar op. “Met verborgen camera-acts halen de deelnemers gewaagde grappen uit en laten ze zien dat ze ‘stalen ballen’ hebben. De acts zijn hilarisch, maar zijn de nietsvermoedende slachtoffers wel zo blij met deze provocerende en brutale acties? Het publiek beslist uiteindelijk welke absurde performance het meest lachwekkend was.”

Aan de show doen vaste personages mee. The Annoying Devil is vooral op straat te vinden. “Zijn rode Smart voor iemand zetten die net wil uitparkeren, paraplu’s met scheldwoorden erop uitdelen wanneer het regent en een auto die net uit de wasstraat komt bevuilen, The Annoying Devil beleeft er de grootste lol aan.”

In Neg’s Urban Sports bedenkt Neg Dupree de meest vreemde ‘stadssporten’. “Hij verdient punten als hij bij vreemde mensen op de rug springt voor een paar seconden ‘rodeo rijden’ of als hij vanuit een rijdende auto een hamburger tegen het hoofd van een nietsvermoedende voorbijganger weet te gooien.”

Als Bunny Boiler haalt Thaila Zucchi vrouwen het bloed onder de nagels vandaan door ongegeneerd met hun partner te flirten. “Daarbij haalt ze al haar verleidingstrucs uit de kast, onder het oog van de vriendin of vrouw van de man, en drijft hen tot wilde waanzin.”

Presentator Mark Dolan praat de show aan elkaar en ontvangt de grappenmakers in de studio, waar ze hun act nog eens kunnen toelichten.

Uitzending RTL 5: wekelijks vanaf zondag 8 maart tussen 22.30 en 23.20 uur.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen