Toppers schitteren op Nationaal Songfestival

De TROS belooft vanavond een “spetter- ende liveshow” waarin Toppers Gordon, René Froger en Jeroen van der Boom zes liedjes presenteren waaruit publiek en vakjury het lied kiezen dat Nederland zal vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. De één uur durende show is om 20.20 uur te zien op Nederland 1. Na de onderbreking van Mooi Weer De Leeuw volgt om 22.25 uur de uitslag. Gordon: “Het Nationaal Songfestival leeft als nooit tevoren omdat wij er continu de aandacht op vestigen.”

De outfits die de Toppers mee zullen nemen naar Moskou zijn volgens Gordon ‘heel indrukwekkend’. In het Algemeen Dagblad: “De Toppers hebben er nog nooit zo goed uitgezien. Ik zou zeggen: meer klasse dan in andere jaren. Maar ja: Geer is ook weg. En Jeroen heeft een heel andere smaak. Het allermooiste vind ik een op maat gemaakt pak van Armani-stof met daarop 130.000 Swarovski-stenen. Dat is heel duur en daarin hebben we zelf geld geïnvesteerd. Dat moest ook wel want het beschikbare budget van de NOS (volgens ingewijden zo’n 35.000 euro, red.) is zo dramatisch laag, daarvan kan ik net een linkerschoen aanschaffen of één keer naar de kapper.”

Volgens Gordon leeft het Songfestival dit jaar veel meer. “Vanaf 12 maart ook via onze realitysoap De Toppers op weg naar Moskou en morgen zitten er 160 journalisten, dat is tamtam maken. Net zoals nu in Engeland gebeurt, waar wekelijks vijf miljoen fans voor de buis zitten onder het motto: Your country needs you. Hind presenteerde haar nummer vorig jaar in een uitzending van Claudia de Breij. Met alle respect: dat is toch geen tamtam maken, er keken net 300.000 mensen.

Gordon hoopt op het Eurovisie Songfestival in de hoogste regionen te eindigen. “Ook zullen we flink gaan promoten voor en tijdens het festival. We hebben inmiddels een uitnodiging van de BBC en andere omroepen op zak. In Moskou zullen we voor reuring zorgen tijdens feesten en recepties zodat iedereen zegt: wat komt daar nou binnen? Je moet de hype oppoken. Ik zeg dat we de finale halen. Doen we dat niet, dan is dat een enorme teleurstelling maar dan hebben we nog altijd onze concerten in de Arena.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen