1,8 miljoen kijkers voor Nationaal Songfestival


De kijkcijfers van zondag 1 februari 2009 (SKO)

Nationaal Songfestival (NOS, Ned1, 20:24) – De Toppers vertegenwoordigen Nederland op 14 mei in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival in Moskou met het nummer Shine. Als grote verrassing bleek naderhand dat Bas van den Heuvel Shine samen met Gordon (onder het pseudoniem Ger van de Westelaken) schreef. “Dit is fantas- tisch“, zei Gordon. Ook René Froger en Jeroen van der Boom waren blij. Het Nationaal Songfestival trok 1.835.000 kijkers (madl: 24.4%).

Vakjury en publiek bepaalden zondagavond dat de compositie van de hand van Bas van den Heuvel en Gordon de beste was. Er kon gestemd worden op zes liedjes. Nederland zit in de halve finale met Slovenië, Denemarken, Azerbeidzjan, Letland, Hongarije, Servië, Noorwegen, Oekraïne, Griekenland, Litouwen, Polen, Kroatië, Estland, Moldavië, Cyprus, Ierland, Slowakije en Albanië. Op 16 mei vindt de finale plaats in de Russische hoofdstad. Frankrijk, Groot-Brittannië, Spanje en Duitsland hoeven niet deel te nemen aan een halve finale. Zij plaatsen zich elk jaar automatisch.

Ghost Whisperer (NET5, 20:30) – SBS Groep lanceerde zondagavond haar nieuwe reclame-experiment. De dubbele aflevering van Ghost Whisperer, dat door 417.000 kijkers (madl: 5.5%) bekeken werd, was maar liefst tien keer onderbroken door reclame. Volgens Gijs van Beek, hoofd RTV van mediabureau Mediaedge, lopen SBS 6 en NET 5 het risico om door dit experiment kijkers te verliezen. “Toch is het goed mogelijk dat de kijker zich mateloos gaat ergeren aan dit Amerikaanse model”, zegt hij in het AD. “Nu wordt een serie als The Mentalist twee keer zes minuten onderbroken. Maar straks wel vijf keer. Zo geef je de kijker wel heel veel wegzapmomenten. Hij kan misschien niet meer goed in het verhaal van de serie komen.” SBS laat weten: “Als het niet werkt, stoppen we er weer mee.”

Tennis Australian Open Heren Finale (NOS, Ned1, 12:26) – Rafael Nadal stond er zondagmiddag beteuterd bij nadat hij de finale van Australian Open had gewonnen. Hij had Roger Federer, de man die hij kort voor de finale van Australian Open nog omschreef als de beste, meest complete tennisser, tot tranen gebracht door hem in vijf sets te verslaan. “Federer huilde tijdens de prijsuitreiking als een knaapje dat van zijn mooiste speelgoed is beroofd door een brutale buurjongen“, schrijft De Volkskrant. “Hij leek te beseffen dat hij wellicht voorgoed is ingehaald door Nadal, die hem nu op gravel, gras en hardcourt de baas is. Niet hij, maar de 22-jarige Spanjaard lijkt opeens in staat een heuse Grand Slam te winnen.” Nadal hoopt dat er meer titels volgen. “Toen ik mijn eerste titel won, wist ik niet dat er nog meer zouden volgen. Je moet altijd heel voorzichtig zijn met voorspellingen. Je moet nederig blijven en hard blijven werken, je hele leven.” De finale van Australian Open werd zondag door 1.002.000 kijkers (madl: 37.1%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen