Omroep C: ‘Nieuwe omroepen bedreiging voor kunst op tv’

De aandacht voor kunst en cultuur in het publieke bestel wordt ernstig bedreigd. Dat stelt Omroep C vandaag vast. Onder meer de mogelijke toetreding van Pow- Ned (GeenStijl) en Wakker Nederland, beiden onderdeel van De Telegraaf, in combinatie met de groei van MAX en mogelijke continuering van Llink zouden dit veroorzaken. “Toetreding van Omroep C is de enige sleutel om de hoeveelheid en het niveau van kunst en cultuur bij de publieken in de toekomst te waarborgen en ook te versterken.”

Volgens Ad ’s-Gravesande, een van de initiatiefnemers van C, heeft de omroep inmiddels 20.000 leden. Er zijn nog vijf weken om de benodigde 50.000 leden te behalen. Ambassadeurs als Jeroen Krabbé, Halina Reijn, Janine Jansen, Erwin Olaf en Johanna ter Steege vragen publiekelijk aandacht voor Omroep C. Culturele instellingen melden zich massaal om de ledenwerving te ondersteunen.

Komende weken voeren 1500 boekhandels actie door middel van een speciale Omroep C-campagne, in samenwerking met de Boekenbon. Nieuwe leden krijgen een boekenbon ter waarde van 10 euro bij inschrijving. De Nederlandse boekhandel vraagt voor deze actie extra aandacht door middel van flyers en posters.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen