NPO stelt lancering HDTV-kanalen uit

De NPO stelt de lancering van de HDTV- kanalen van Nederland 1, 2 en 3 tijdelijk uit. De reden hiervoor is de vertraagde oplevering van de nieuwe eindregie die noodzakelijk is om in HD-kwaliteit uit te kunnen zenden. Dat heeft NPO vandaag bekendgemaakt. “De NPO realiseert zich dat de vertraging vervelend is voor de betrokken partijen en de vele tv-kijkers die uitkijken naar het HDTV-aanbod van de NPO. De NPO zet zich ervoor in om het aanbod in HDTV zo spoedig mogelijk te realiseren.”

De oplevering van de nieuwe eindregie is volgens NPO complex door de hoge eisen die zij stelt aan de kwaliteit en continuïteit van het uitzendproces. “De NPO is ambi- tieus in het uitzenden in HD-kwaliteit aan het Nederlandse publiek, maar wil geen concessies doen aan de kwaliteit en de continuïteit van de reguliere uitzendingen.”

Tot wanneer de lancering van de HDTV-kanalen wordt uitgesteld is op dit moment niet duidelijk. De NPO is momenteel in gesprek met de leverancier van de nieuwe eindregie om hierover uitsluitsel te krijgen. Zodra een nieuwe lanceerdatum bekend is, zal de NPO die naar buiten brengen.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen