NPO stelt lancering HDTV-kanalen uit

Geplaatst op do 26 feb 2009 om 14:06

De NPO stelt de lancering van de HDTV- kanalen van Nederland 1, 2 en 3 tijdelijk uit. De reden hiervoor is de vertraagde oplevering van de nieuwe eindregie die noodzakelijk is om in HD-kwaliteit uit te kunnen zenden. Dat heeft NPO vandaag bekendgemaakt. “De NPO realiseert zich dat de vertraging vervelend is voor de betrokken partijen en de vele tv-kijkers die uitkijken naar het HDTV-aanbod van de NPO. De NPO zet zich ervoor in om het aanbod in HDTV zo spoedig mogelijk te realiseren.”

De oplevering van de nieuwe eindregie is volgens NPO complex door de hoge eisen die zij stelt aan de kwaliteit en continuïteit van het uitzendproces. “De NPO is ambi- tieus in het uitzenden in HD-kwaliteit aan het Nederlandse publiek, maar wil geen concessies doen aan de kwaliteit en de continuïteit van de reguliere uitzendingen.”

Tot wanneer de lancering van de HDTV-kanalen wordt uitgesteld is op dit moment niet duidelijk. De NPO is momenteel in gesprek met de leverancier van de nieuwe eindregie om hierover uitsluitsel te krijgen. Zodra een nieuwe lanceerdatum bekend is, zal de NPO die naar buiten brengen.
5 Reacties op “NPO stelt lancering HDTV-kanalen uit”


 1. Thom

  OffTopic:
  Vanaf volgende week op RTL4 op woensdagavond: RTLBoulevard, met elke week een ander thema. Volgende week om 20:30 RTLBoulevard; GTST, de week erna RTLBoulevard; Jan Smit, de week erna RTLBoulevard; Reallife Soaps en de laatste week van maart RTLBoulevard; Idols.
  Klinkt allemaal erg leuk! :D

 2. Mike

  Reactie op Thom: Dat was al bekend van RTL Boulevard. Kijk hier: http://www.mediacourant.nl/?p=9337.

  Jammer dat NPO de lancering van HDTV-kanalen uitstelt, maar het komt er in ieder geval wel. Dat is al heel wat.

 3. mark

  Reactie op Thom: Allemaal ouwe meuk, de beste items uit 5 jaar RTL Boulevard.

 4. Tim

  Nog weer even over die HDTV-kanalen: ik vind het momenteel ook nog niet nodig om daaraan te beginnen. De huidige signalen voldoen prima en nog niet veel mensen kunnen HD góed ontvangen (tv goede decoder goed abonnement etc), en bovendien zijn Nederlanders (nog) te nuchter om voor dat beetje extra kwaliteit (heel veel) meer te gaan betalen.

 5. Johan

  Laat de commercielen dat HDTV maar in de markt zetten

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.