NET 5 viert 10-jarig bestaan in maart 2009

NET 5 viert de hele maand maart 2009 het 10-jarig jubileum van de zender. De zender grijpt het 10-jarig bestaan aan om kijkers te bedanken en geeft daarom veel prijzen weg. Dat laat NET 5 vandaag weten. Bovendien krijgt het station, dat zich richt op vrouwelijke kijkers, de hele maand een feestelijke ‘look and feel’.  “In het afgelopen decennium is NET 5 uitgegroeid tot een zender die als geen ander bekend staat om vernieuwende en onderscheidende dramaseries“, vertelt een zegsvrouw.

Op 1 maart 1999 startte NET 5 als tweede SBS-zender met uitzenden. “NET 5 is groot geworden als eerste commerciële doelgroepzender, met vrouwen tussen de 20 en 34 jaar als focus. In 2008 was het marktaandeel in deze doelgroep 10,2%.”

Vooral de aankoop en programmering van Sex and the City vanaf 2001 droeg bij aan de kwalificatie van meest vrouwelijke zender van Nederland. “Vanaf 2002 werd onderscheidend drama van eigen bodem aan de programmering toegevoegd in de vorm van Meiden van de Wit, gevolgd door onder andere Evelien, Julia’s Tango, De co-assistent en S1NGLE. En met Verborgen Gebreken brengt NET 5 dit voorjaar opnieuw kwaliteitsdrama van Nederlandse makelij.”

Naast dergelijke kenmerkende programma’s, heeft NET 5 ook diverse ‘gezichten’ aan zich verbonden. Anno 2009 zijn dat Erik van der Hoff, Jennifer Hoffman, Katja Römer-Schuurman en Art Rooijakkers.

NET 5 heeft ervoor gekozen om in de jubileummaand de kijkers te bedanken voor de afgelopen 10 jaar door via een speciale website, te weten www.10jaarnet5.nl, honderden prijzen weg te geven. “Uiteraard is ook op de zender zelf te zien dat NET 5 jubileert via speciale, feestelijke promo’s en vormgeving.”

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen