Homoseksuele moslims in talkshow Sophie Hilbrand

Vier homoseksuele moslimmannen vertellen over de worsteling met hun seksualiteit in de talkshow van Sophie Hilbrand. In Sophie op 3 ontvangt ze op zondag 1 maart de Pakistaanse Isjed (25), de Chinese Frankie (22), en de Turkse Oguz (18) en Ferhat (22). “Allochtone homo’s hebben het dubbel moeilijk“, aldus een zegsvrouw van BNN. “Homoseksualiteit is in Nederland dan wel min of meer geaccepteerd, in veel andere culturen is het een taboe en soms zelfs strafbaar.”

Allochtonen worden bovendien nog steeds niet overal in de Nederlandse samenleving geaccepteerd. “Toch zitten er aanstaande zondag vier moedige mannen aan tafel bij Sophie Hilbrand om te praten over hun worsteling met hun seksualiteit en de angst om uitgestoten te worden door de familie als je er openlijk voor uit komt.”

Allochtone homo’s die uit de kast zijn, moeten vaak vluchten voor hun familie omdat het niet geaccepteerd wordt. “Daarom leiden veel homo’s een dubbelleven: ze zijn getrouwd en hebben kinderen, maar voelen zich eigenlijk homo of verbergen voor hun familie hun ware seksuele geaardheid. Om hoeveel jongeren het precies gaat, is niet bekend.”

Naast de vier islamitische mannen, komt ook Fatima (22) aan het woord. Ze is lesbisch en van Marokkaanse afkomst. In de reportage volgt Sophie ook Chris Hardeveld, die een theaterstuk schreef over de problemen van allochtone homoseksuelen.

Sophie op 3 is zondag 1 maart te zien om 23.00 uur bij BNN op 3.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen