LLINK stelt cabaretier Vincent Bijlo aan als crisismanager

Omroep LLiNK heeft de hulp ingeroepen van cabaretier en schrijver Vincent Bijlo. Deze week werd bekend dat de omroep in financiële problemen is gekomen. Voor 1 april heeft de omroep nog 25.000 leden nodig om haar voortbestaan te garanderen. Crisismanager Bijlo heeft een plan opgesteld om 1.000 leden per dag te verwelkomen.  “LLiNK mag niet omvallen“, aldus Bijlo. “Wij kunnen het ons als samenleving niet permitteren in deze tijden van crisis afscheid te moeten nemen van LLiNK.”

LLiNK heeft de afgelopen jaren bewezen dat het maken van duurzame radio- en televisieprogramma’s van groot belang is. Dat de omroep zelf nog niet zo duurzaam gebleken is, betreur ik ten zeerste. Maar dit mag ons niet uit het veld slaan“, vervolgt Bijlo. “‘Geld speelt geen rol,’ zei Bommel altijd, en daar houden wij ons aan. Wij zullen deze financiële problemen zo snel mogelijk het hoofd bieden. Ze zijn immers, vergeleken bij de problemen in de bankensector, van een zeer geringe omvang.

“Om met onze premier te spreken: ‘we zetten onze schouders eronder.’ Wij komen sterker uit deze crisis dan we er in gingen. De crisis biedt ons kansen. Juist nu is het nodig om de wereld duurzamer te maken. En als wij ‘de wereld’ zeggen, bedoelen wij ook onszelf. Het kan beter, het moet beter en het wordt ook beter, maar dan moet LLiNK wel blijven bestaan. Want LLiNK is de schakel naar een mooiere toekomst.

Bands als GEM, Voicst, Marike Jager, HIT ME TV, en Solo treden op 11 maart samen op tijdens een benefietconcert om leden voor de omroep te werven. Het concert in Luxor Live in Arnhem is een idee van het 3FM/LLiNK-programma MoveYourAss, dat ook voor haar voortbestaan vreest. Bezoekers van LLiNK in Concert mogen alleen naar binnen als ze lid worden van LLiNK.

Voor nog geen zes euro een avond lang topbands zien en LLiNK helpen, lijkt me een goeie deal“, aldus MoveYourAss-presentator Rudy Mackay. “In de afgelopen 3,5 jaar zijn zo’n beetje alle opkomende bands bij ons in het programma langsgeweest. Wij hebben hun zo aan bekendheid geholpen. De bands die komen optreden hoefden dan ook geen moment na te denken of ze belangeloos voor wilden optreden om zo LLiNK te helpen.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen