Eindredacteur Bananasplit: ‘Meer BN’ers wilden niet op tv’

Chris Zegers verbood de uitzending van een Bananasplit-grap. Maar volgens sommigen stond Zegers pas echt te kijk, toen dit in de publiciteit werd gebracht. “Laat ik het zo zeggen: iemand heeft zijn mond voorbij gepraat. Niet wetend dat het zo zou worden opgeklopt“, vertelt eindredacteur Jan Kappelle in AD. Vlak voordat ook de naam van Karin Bloemen uitlekte, zei Kappelle: “Er hebben nog twee bekende Nederlanders geen toestemming gegeven. Die namen zul je van ons niet horen.

Jan Kappelle respecteert de keuze van Chris Zegers. “Chris had geen problemen met de grap. Voor hem was het een principekwestie. Hij wil privé en werk strikt gescheiden houden. Dat respecteren we uiteraard.

De grap met Lee Towers op zondag 22 maart heeft volgens Kappelle de leukste opnames opgeleverd. Hij verkeert in de veronderstelling dat hij een eervolle rol mag spelen bij de viering van de eeuwenoude vriendschapsbanden tussen Nederland en de Bahama’s. “Het idee is simpel, maar de reactie van Lee is dat niet. Van zijn gezicht valt van alles af te lezen: een onderdrukt lachen, maar ook verbijstering, gene en ongeloof. De beste komiek doet hem dat niet na.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen