KRO stopt met glossy Maria

KRO en haar uitgever Programmabladen AKN, hebben besloten te stoppen met de vrouwenglossy Maria. Dit vanwege de tegenvallende resultaten in de losse ver- koop. De beslissing is mede gebaseerd op de slechte economische vooruitzich- ten in een toch al moeilijke markt. Dat laat de KRO weten. Koen Becking, directievoorzitter van de KRO, vertelt: “Het is spijtig dat zo’n prachtig, alom gewaar- deerd blad stopt. Het was een mooi experiment om nieuwe doelgroepen voor de KRO te bereiken.”

Maria, het blad dat de KRO inzet om haar gedachtegoed via een ander platform dan tv, radio of internet te verspreiden, werd vorig jaar gelanceerd. Het laatste nummer verschijnt 24 maart aanstaande. Becking: “Wij blijven innovatief in het zoeken en benaderen van mensen die in ons gedachtegoed geïnteresseerd zijn.

Renate van Iperen, hoofdredacteur van Maria: “De waardering onder de lezeressen was heel hoog. De markt heeft ons tegengezeten en dan is het extra wrang dat we na vijf nummers onze lezeressen met dit nieuws moeten confronteren.”

Maria verscheen vijf keer, het komende nummer inbegrepen. De stopzetting heeft geen consequenties voor de verdere bedrijfsvoering van KRO en Programmabladen AKN.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen