1,4 miljoen kijkers voor Crime Scene Investigation


De kijkcijfers van maandag 23 februari 2009 (SKO)

Crime Scene Investigation (RTL4, 20:30) – Crime Scene Investigation is niet alleen in Amerika, maar ook in Nederland razend populair. Bij RTL 4 ging maandag het negende seizoen met 1.368.000 kijkers (madl: 20.0%) van start. De seizoensopener is bijzonder, omdat CSI’er Warrick (Gary Dourdan, foto midden) wordt doodgeschoten. Het is na Sara (Jorja Fox) de tweede hoofdrolspeler die uit de serie verdwijnt. Over negen weken volgt ook Gil (William Petersen, foto links).

Het vertrek van Gary Dourdan (Warrick in de serie) zou te maken hebben met Warricks verslavingsproblemen, maar dat ontkent de acteur. Nu gaat het verhaal dat hij is opgestapt omdat hij geen loonsverhoging heeft gekregen. Over negen weken vertrekt ook acteur William Peterson (Gil Grissom in de serie). “Toen ik begon met acteren, leek het me juist zo leuk dat ik verschillende rollen zou kunnen spelen. Maar ik speel alleen maar Grissom. Het is tijd voor iets anders“, verklaart hij.

Comedy Explosion (Veronica, 21:52) – Javier Guzman is één van de weinig cabaretiers die het aandurft om met een commerciële televisiepartij in zee te gaan. Bij Veronica presenteert hij Comedy Explosion, dat maandag door 169.000 kijkers (madl: 2.8%) werd bekeken. “Mensen denken meestal dat stand-up comedy alleen maar voor de lach gaat. Ze zien het als het zwakzinnige halfbroertje van cabaret, als cabaret light“, vertelt Guzman in Mikro Gids. “Met dit programma kan ik het grote publiek laten zien dat stand-up een serieuze, volwassen cabaretvorm is.

Radar (TROS, Ned1, 20:33) – Supermarkt Albert Heijn aan de Lijnbaan in Rotterdam heeft maandagavond de ‘koude douche’ van Tros Radar gekregen. “Een jongen probeert bij Albert Heijn Lijnbaan in Rotterdam zes spaarboekjes in te leveren ter waarde van 260 euro. Hij had de boekjes van zijn moeder gekregen. Eenmaal in het filiaal, werd hij opgepakt en overdragen aan de politie. Hij zou zegeltjes gestolen hebben“, schrijft Uwsupermarkt. “Ook de vader die zijn zoon wil ophalen bij de Hermandad wordt gearresteerd en verhoord. Samen komen ze 4,5 uur later vrij. De zoon krijgt zelfs een winkelverbod van Albert Heijn. Volgens de moeder en de jongen die uitgebreid aan het woord kwamen, heeft het hoofdkantoor pas 3,5 week later iets van zich laten horen. Na aandringen van de Tros meldt de marktleider dat ze deze week contact gaan opnemen.” Radar trok 1.749.000 kijkers (madl: 25.5%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen