Froukje Jansen: ‘Men kan verder zonder LLiNK’

Geplaatst op vr 27 feb 2009 om 12:12

De 32-jarige Froukje Jansen, één van de boegbeelden van omroep LLiNK, zou het jammer vinden als de groene omroep zou moeten verdwijnen. Toch denkt ze dat men zonder LLiNK kan. “Ik ben bang van wel. Ja, natuurlijk kan je verder zonder LLiNK. Dingen gebeuren niet zonder reden. Het is alleen voor ons een beetje zuur“, vertelde Jansen vanmorgen op Q-Music. “Aan de ene kant vind ik het niet fijn, aan de andere kant denk ik dat we gewoon naar het BBC-model moeten.

LLiNK is druk met de ledenwerving. “We zijn failliet verklaard eigenlijk vorige week. We hebben surseance van betaling aangevraagd. Voor 1 april moeten we nog 30.000 leden hebben, anders gaat het feest sowieso niet door. Ik weet oprecht niet hoe het loopt. Dat is een beetje vervelend. Ik zou ook liever een helder verhaal geven.”

Froukje Jansen zou het jammer vinden als LLiNK stopt. “Ik vind televisie maken heel erg leuk, en ik vind LLiNK ook heel erg leuk. Ik ben er niet voor niets heen gegaan. Ik zou het jammer vinden als LLiNK zou ophouden te bestaan. Tegelijkertijd vind ik het hele omroepbestel sowieso waanzin, dat alles in verschillende categorieën is geduwd. Aan de ene kant vind ik het niet fijn, aan de andere kant denk ik dat we gewoon naar het BBC-model moeten.”

Ze heeft nog geen aanbieding gehad van een andere omroep. “Nee. Het is een week geleden. Het is nog hartstikke vers.

Volgenens Froukje kan ze wel gewoon blijven reizen. “En misschien kan ik dus wel een hele lange reis gaan maken binnenkort…
13 Reacties op “Froukje Jansen: ‘Men kan verder zonder LLiNK’”


 1. Ik ben het soms

  Mooie realistische kijk heeft deze dame. Alleen al het “Aan de ene kant vind ik het niet fijn, aan de andere kant denk ik dat we gewoon naar het BBC-model moeten.”, kan ik alleen maar met haar eens zijn

 2. Anoniem

  Lekker handige opmerking voor een boegbeeld dat leden zou moeten werven

 3. Juize

  Nou ze kan altijd nog bij BNN terecht, vind haar daar wel passen

 4. Hape

  Was trouwens bij ruud de wild op q-music vanochtend, niet bij 538.

 5. De SandesH

  Gisteren was ze ook al zo vaag bij De Koen en Sander Show. In ieder geval is ze realistisch.. en lekker. Ik hoop dat ze bij BNN terecht kan.

 6. M

  PO is zeker geen bbc
  te commercieel

 7. michel

  De leukste vouw op dit moment op televisie!

 8. michel

  Reactie op De SandesH: Ben jij dan zo into Bnn? Prima maar dan is het Coen en niet Koen

 9. Ben

  Froukje was bij Ruud de Wild op Q-Music. Niet op 538.

 10. hoi

  Hoe zit het BBC-model in elkaar?

 11. expedition unlimited

  Froukje is de H….van omroep LLink

 12. Anoniem

  het BBC model staat voor 1 publieke omroeporganisatie die vanuit een neutrale positie programma’s maakt in dienst van de samenleving (niet winstgevend dus). De VRT heeft ook zo’n model.

 13. Johan

  De BBC is helemaal niet neutraal, het is een kleffe Tory-boel daar, of denk je dat de Engelke Arbeidertypes ook zo bekakt Engels praat?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.