Froukje Jansen: ‘Men kan verder zonder LLiNK’

De 32-jarige Froukje Jansen, één van de boegbeelden van omroep LLiNK, zou het jammer vinden als de groene omroep zou moeten verdwijnen. Toch denkt ze dat men zonder LLiNK kan. “Ik ben bang van wel. Ja, natuurlijk kan je verder zonder LLiNK. Dingen gebeuren niet zonder reden. Het is alleen voor ons een beetje zuur“, vertelde Jansen vanmorgen op Q-Music. “Aan de ene kant vind ik het niet fijn, aan de andere kant denk ik dat we gewoon naar het BBC-model moeten.

LLiNK is druk met de ledenwerving. “We zijn failliet verklaard eigenlijk vorige week. We hebben surseance van betaling aangevraagd. Voor 1 april moeten we nog 30.000 leden hebben, anders gaat het feest sowieso niet door. Ik weet oprecht niet hoe het loopt. Dat is een beetje vervelend. Ik zou ook liever een helder verhaal geven.”

Froukje Jansen zou het jammer vinden als LLiNK stopt. “Ik vind televisie maken heel erg leuk, en ik vind LLiNK ook heel erg leuk. Ik ben er niet voor niets heen gegaan. Ik zou het jammer vinden als LLiNK zou ophouden te bestaan. Tegelijkertijd vind ik het hele omroepbestel sowieso waanzin, dat alles in verschillende categorieën is geduwd. Aan de ene kant vind ik het niet fijn, aan de andere kant denk ik dat we gewoon naar het BBC-model moeten.”

Ze heeft nog geen aanbieding gehad van een andere omroep. “Nee. Het is een week geleden. Het is nog hartstikke vers.

Volgenens Froukje kan ze wel gewoon blijven reizen. “En misschien kan ik dus wel een hele lange reis gaan maken binnenkort…

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen