926.000 kijkers voor Wipeout


De kijkcijfers van zondag 22 februari 2009 (SKO)

Foto: Mike van den ToornWipeout (RTL5, 20:30) – Endemol heeft met Wipeout (foto) een wereldwijde hit te pakken. De Nederlandse première was vorige week ook succesvol, toen maar liefst 985.000 kijkers (madl: 13.1%) inschakelden op RTL 5. Wipeout blijft deze week het best bekeken programma van RTL 5 met zondagavond 926.000 kijkers (madl: 12.7%). Cabaretier Klaas van Eerden verzorgt samen met Dennis Weening het commentaar. Van Eerden in KRO Magazine: “De show is een echte adrenalinerush.

Wipeout is een extreme variant van de Europese tv-klassieker Spel zonder grenzen. Elke week reizen tien Nederlandse en tien Vlaamse deelnemers naar Argentinië, waar een parcours vol spectaculaire hindernissen, water en heel veel modder wacht. Van Eerden: “Je hebt bloopers, huilende mensen en juichende winnaars. Als je alle duikelingen ziet, zou je denken dat de kandidaten op zijn minst hun nek breken. Maar het blijkt toch heel veilig te zijn. Tweehonderd mensen hebben het parcours gedaan en de zwaarste blessure is een verstuikte enkel.

Bananasplit (TROS, Ned1, 20:20) – De derde aflevering van Bananasplit heeft zondagavond beduidend minder kijkers weten te boeien dan de voorgaande twee shows. Nadat Frans Bauers Bananasplit twee weken met 3,1 miljoen kijkers zijn première beleefde, werd de candid-camerashow vorige week door 3,0 miljoen mensen bekeken. Deze week ligt dat aantal behoorlijk lager: 2.331.000 kijkers (madl: 32.7%) zagen hoe Bananasplit een vacature plaatste voor nieuwe Topper. De keuze voor Frans Bauer als presentator, was volgens eindredacteur Jan Kappelle spontaan. “Een aantal TROS-mensen zat op een terrasje. Het gesprek kwam op Bananasplit en de vraag wie het zou moeten presenteren. Iemand liet de naam Frans Bauer vallen. Een totaal niet voor de hand liggende keus, maar iedereen zag er eigenlijk wel wat in. Waarom ook niet.

Life & Cooking (RTL4, 17:24) – Volgens RTL Boulevard maakt “heel Nederland” zich er druk om dat het RTL-programma Life & Cooking stopt. Fan Kevin van Berlo uit Eindhoven is daarom een website gestart waar trouwe fans een petitie kunnen invullen. De initiatiefnemer van de websites redlifeandcooking.nl en redcarloenirene.nl hoopt dat het programma hiermee op de buis blijft. Carlo Boszhard is blij met het initiatief, maar begrijpt dat Unilever bij haar besluit blijft om te stoppen met Life & Cooking. Dat vindt hij wel jammer. “Als je een programma hebt dat goed scoort, is het wel erg triest als het stopt. Zeker als het alleen maar een geldkwestie is.” Life & Cooking trok maandag 748.000 kijkers (madl: 17.6%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen