Edvard Niessing blij met comeback op televisie

Edvard Niessing is verheugd over zijn comeback op televisie als nieuwslezer in Tijd Voor MAX. Hij spreekt van ‘een hele eer’. “Ik had het nooit verwacht. Toen RNN7 failliet ging, dacht ik: ‘nu is het echt voorbij, opa’“, vertelt Edvard in het Algemeen Dagblad. Bij het Rotterdamse RNN7 maakte hij “voor 125 euro in de week, omdat ik er in geloofde“, een da- gelijks programma met Viola Holt. Nu is hij terug. “Ik ben 60. Maar bij MAX val ik niet uit de toon, hier hoeft niet alles altijd maar flitsend te zijn.

De doorbraak van Edvard Niessing was in 1994 als anchorman van het RTL Nieuws. “Zogenaamd omdat mijn journalistieke kwaliteiten ontoereikend waren. Maar ik denk dat ze me gewoon te oud vonden. Dat mijn contract bij RTL niet werd verlengd heeft me heel veel pijn gedaan.

Hij heeft nog goede herinneringen aan de nieuwsrubriek. “Bij RTL Nieuws droeg Jeroen Pauw onder zijn colbertje soms een korte broek en krokodillen leren laarzen. Wij als collega’s hoopten dan altijd stiekem dat er iets mis zou gaan op het technisch vlak, waardoor hij via een totaalshot in vol ornaat in beeld zou komen. Nooit gebeurd, jammer genoeg.

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen