Eddy Zoëy: ‘Prachtige erfenis van Ernst-Paul Hasselbach’

Foto: Manon van der ZwaalEddy Zoëy is er bijzonder trots op dat hij Ernst-Paul Hasselbach mag vervangen in Expeditie Robinson. Hij had het een zonde gevonden als de  realityserie geen doorgang had gevonden. “Ik weet dat RTL enorm heeft getwijfeld of ze na het overlijden van Ernst-Paul überhaupt wel door moesten gaan“, vertelt Eddy op Radio 538. “Maar ik vind het toch een prachtige erfenis die hij heeft nagelaten. Ik zou het zelf ook jammer vinden als fan van het programma, als het dan toch zou verdwijnen.”

Volgens Eddy Zoëy was woensdag pas duidelijk dat hij Expeditie Robinson gaat doen. “Het is iets heel anders dan ik ooit gedaan heb. Het programma zelf is de ster. Het is echt een prachtig programma. Je mag er twee maanden voor naar het buitenland. Ernst-Paul is totaal niet te vervangen. Hij is veel meer dan de presentator.

“Ernst-Paul ís het programma. Ik ben natuurlijk een heel ander persoon dan Ernst-Paul is geweest. Ik denk dat het verstandig is van RTL dat ze niet iemand hebben genomen die er op lijkt qua karakter of tone of voice.”

De nieuwe RTL-presentator gaat ook al de datingshow Take Me Out maken. Hij krijgt het voorlopig dus behoorlijk druk. “We gaan begin maart opnemen voor Take Me Out. Voor Expeditie Robinson ga ik half april twee maanden weg. Als ik terug ben ga ik gelijk door voor Nu We Er Toch Zijn in het buitenland. Dat ga ik nog voor BNN doen.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen