Tina Nijkamp: ‘Geen chagerijn om hoge score X Factor’

Tina Nijkamp, programmaleider van SBS 6, is trots op de score van De Nieuwe Uri Geller. Dat X Factor van concurrent RTL 4 op hetzelfde tijdslot meer kijkers boeit, deert de sympathieke Nijkamp niet veel. “Absoluut niet. Het programma haalt ontzettend goede kijkcijfers. Het gaat toch om wat wij halen als zender. Wij hebben wel gewonnen voor onszelf met Geller. Vorig jaar stond het tegenover Idols en toen scoorden we ongeveer gelijk. Voor ons scoort het programma gewoon ont- zettend goede kijkcijfers.

Tina Nijkamp won deze week de titel Omroepvrouw van het Jaar en mocht daarom donderdagavond aanschuiven bij Matthijs van Nieuwkerk in De Wereld Draait Door. “Het is eigenlijk onderbuikgevoel zoals ik werk. Ik denk dat wij als team heel goed weten welke formats heel goed bij de zenders passen en welke niet“, vertelt Nijkamp.

SBS 6 kent weinig missers. “Dat komt omdat wij er echt bovenop zitten. Op het moment dat wij een programma bestellen, gaan wij meteen aan tafel met het team dat het gaat maken. Dus niet alleen met de verkopers, maar echt met het team. Dan hebben we tot aan de eerste uitzending heel veel vergaderingen. Als het moet zenden we het bandje terug naar de montagetafel om het te laten hermonteren.”

Zo is het wel eens gebeurd dat Nijkamp Red Mijn Vakantie van Alberto Stegeman bijna op de dag van uitzending afkeurde. “We kregen dat een paar dagen van tevoren binnen en ik dacht later: ‘Dit is net niet goed genoeg om uit te zenden’.”

VARA-ster Paul de Leeuw prijst de werkwijze van Tina Nijkamp. Volgens hem voelt Nijkamp feilloos aan wat de SBS-kijker wil. De Leeuw: “Er werd in de voice-over gezegd dat het een tropische regen was waardoor de vakantie werd verwoest, maar dat vond jij niet voldoende, want het moest een cycloon zijn.”

Tina Nijkamp grijpt in: “Nou. Dat werd door Ton van Dijk in de speech denk ik even gebruikt om wat aan te geven. Dat is niet gebeurd. Maar zo ver gaat het wel dat ik teksten enzo verander. Ik wil ook alle draaiboeken zien.”

Het verhaal dat Nijkmap een SBS-sticker op het RTL 4-logo heeft geplakt, is wel waar. “Dat is ook een verhaal. Dat klopt wel, haha. Dat is gebeurd met All You Need Is Love. Dat werd vroeger uitgezonden op SBS 6. Het eerste jaar dat het werd uitgezonden op RTL 4 op Kerstavond zat ik lekker thuis met mijn man en gingen televisie kijken. Hij zei: ‘Laten we lekker naar All You Need Is Love kijken’. Ik vond dat toch wat pijnlijk en zei: ‘We kunnen ook naar Harry Potter kijken op SBS 6’. Hij zei: ‘Ik wil liever naar All You Need Is Love kijken’. Wij kijken en ik irriteerde me aan die vier. Toen heeft hij het SBS-logo op kleur uitgeprint en dat op de televisie geplakt.”

De televisie in huize Nijkamp gaat voor het slapen gaan altijd over op SBS 6. “Dat komt omdat ik heel bijgelovig ben. Als we televisie kijken, zet ik hem eerst op SBS 6 voordat ik ga slapen. Dat is mijn bijgeloof en denk ik: ‘Iedereen kijkt nu naar SBS 6’.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen