Hoofdredacteur RTL Nieuws: ‘Boos op minister Plasterk’

Hoofdredacteur Harm Taselaar van RTL Nieuws is boos op media-minister Ronald Plasterk. Dat laat RTL Nieuws op haar website weten. Plasterk zal begin februari samen met prins Willem-Alexander en prinses Máxima een vier- daags bezoekt brengen aan de Zuidpool. Hij neemt een camera mee, en de beelden die hij maakt zijn exclusief voor EénVandaag (Nederland 1). “Het zou op zich niet erg zijn als het om een privé- reis gaat“, zegt Taselaar. “Maar het is een officieel werkbezoek.”

Harm Taselaar vindt het een schande. “Journalisten moeten hun werk kunnen doen en dus het doen en laten controleren van een minister. Dat is nu onmogelijk gemaakt. Het gaat om de toekomst van de polen, het klimaat en is dus journalistiek van belang. Onbegrijpelijk dat er geen media zijn uitgenodigd. Het is een schande voor de vrije nieuwsgaring“, laat de hoofdredacteur van RTL Nieuws weten.

Ronald Plasterk snapt de ophef niet. “Er is wat ons betreft geen enkel probleem. De beelden zijn toch uiteindelijk voor iedereen beschikbaar?“, zegt een woordvoerder.

Taselaar: “Als Plasterk niet begrijpt waarom ik zo boos ben, dan snapt hij niet waar hij minister van is.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen