1,6 miljoen kijkers voor X Factor


De kijkcijfers van vrijdag 30 januari 2009 (SKO)

X Factor (RTL4, 20:29) – RTL 4 beleefde vrijdag een erg goede avond. Middelpunt van de avond X Factor scoorde bijna net zoveel kijkers als kijkcijferkanon ’t Vrije Schaep. X Factor trok 1.618.000 kijkers (madl: 23.3%); ’t Vrije Schaep werd door 1.629.000 kijkers bekeken. Een week geleden was het verschil nog een half miljoen kijkers. Stacey Rookhuizen vindt het leuk dat ze na de workshops enkele acts onder haar hoede mag nemen. “Dan kunnen de kandidaten me meer als een van hen zien.

Jurylid Stacey Rookhuizen ziet haar jonge leeftijd (22) vooral als voordeel, vertelt ze in programmablad Televizier. “Ik heb in mijn carrière al veel artiesten gecoacht en ik hou ervan om met ze samen te werken, een team te zijn met de muzikanten. Ik wil niet de foute manager zijn die er met de zweep over gaat. Nou ja, alleen als het écht moet, haha.” Op haar zestiende startte ze haar platenlabel Stacey Records. “Het heeft tijd nodig voor je geaccepteerd wordt. Vooral in de Nederlandse muziekwereld, want dat is toch een mannenwereld. En ik was een meisje van zestien jaar.

Het Vrije Schaep (KRO, Ned1, 21:13) – In Het Vrije Schaep van vrijdag werd Lukas (Marc-Marie Huijbregts) smoorverliefd op Sjon (Hans Kesting). Daarmee is Lukas eindelijk uit de kast gekomen. “Nou, hij had er eigenlijk nooit over nagedacht dat hij homoseksueel is“, vertelt Marc-Marie in hetzelfde blad. “Maar nu hij Sjon zo interessant vindt, dwingt dat hem ertoe over zichzelf na te denken. Dat hij een liefdesinteresse krijgt, is ook mooi omdat hij toch een ‘begeleid wonen-achtig iemand’ is. Een Boer Zoekt Vrouw-type. Je wilt hem gewoon niet in z’n eentje ergens in de grote stad achterlaten.” Volgend jaar weer Het Vrije Schaep? “Ik zou het zo weer doen. Maar daar wordt nog niet echt over gesproken. Ik ben ook niet iemand die almaar op weg is naar het volgende. Ik wil eerst iets zo mooi en zo goed mogelijk afmaken.” Het Vrije Schaep werd door 1.629.000 kijkers (madl: 23.0%) bekeken.

De Nieuwe Uri Geller (SBS6, 20:30) – Zanger Dries Roelvink beet tijdens De Nieuwe Uri Geller-show Hart van Nederland-gezicht Evelien de Bruijn in haar been. Dries: “Ik heb dit al eerder gedaan, en ik zou het nog een keer doen.” Evelien merkte op dat zij bang werd van de bloeddorstige blik in de ogen van Dries. Het maakte onderdeel uit van de act van Vincent, de ‘vampier’ in de Uri-show. Uri zei tegen Vincent: “Volgens de spelregels mag ik jou niet van het podium verwijderen, maar dat zou ik het liefst doen.” Vincent werd niet weggestemd uit De Nieuwe Uri Geller, dat 1.214.000 kijkers (madl: 17.7%) trok.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen