Sipke Jan Bousema in Op De Bon: ‘Misschien teveel op tv’

Foto: AVROHet programma Op De Bon verhuist met ingang van vanavond primetime naar Nederland 1. Nasrdin Dchar was het gezicht van Op De Bon op Nederland 3, maar wordt nu ingeruild voor het beken- de AVRO-gezicht Sipke Jan Bousema. Het is zijn tweede klus naast Opsporing Verzocht. “Misschien is het een beetje veel Sipke voor de kijker thuis“, zegt hij in De Telegraaf. “Maar goed, de toon van Op de bon, soms ironisch, dan lekker losjes, past goed bij me. En ik vind het een leerzame serie.

Het programma brengt reportages over onder meer wegmisbruikers, wildplassers en illegale hondenpoep, maar ook zullen bekende Nederlanders vertellen over hun ervaringen met boetes. “In mijn geval gaat het altijd om een snelheidsovertreding. Op een milieumisdrijf zul je mij niet betrappen, maar ik rijd regelmatig te hard. Misschien hebben ze me daarom wel als presentator voor Op de bon gevraagd. In de hoop dat ik mijn leven zou beteren“, lacht Sipke Jan Bousema.

Voor Opsporing Verzocht ben ik nog volledig gescreend en ben ik een onbesproken blad. Op die verkeersboetes na dan. Ach, het is misschien ook wel mooi dat je als presentator van een programma zelf ook dingen hebt meegemaakt.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen