SBS gaat series om de vijf minuten onderbreken (update)

NET 5 en SBS 6 gaan series als The Ghost Whisperer en House vanaf februari om de vijf tot zeven minuten onderbreken voor korte reclameblokken van ongeveer drie minuten. Op deze manier hoopt SBS op een groter bereik voor de reclames. De nieuwe mediawet maakt dit mogelijk. “We gaan nu een proefperiode in waarin we gaan onderzoeken hoe we deze ver- ruiming optimaal voor de adverteerders kunnen benutten, uiteraard zonder daar- bij de kijker uit het oog te verliezen“, aldus een zegsman.

Het nieuwe model waarbij televisieprogramma’s om de zes minuten worden onderbroken, wordt voorlopig alleen toegepast op de zondagavond van NET 5 (The Ghost Whisperer) en op de donderdagavond van SBS 6 (House en The Mentalist).

Bij House gaat het bijvoorbeeld om vijf onderbrekingen. Het nieuwe model wordt mogelijk gemaakt door de recentelijk aangenomen nieuwe mediawet. “Hierdoor zijn de reclameregels voor onder meer SBS verruimd.”

Update vrijdag 30 januari. Deze reclameblokken die SBS in frequente vorm gaat uitzenden, zullen niet allen drie minuten duren. Dat laat een woordvoerder van SBS vandaag weten. “Dat kan simpelweg niet, want dan kom je altijd over het maximum van twaalf reclameminuten per uur heen. Het kan ook een blokje zijn van één minuut. We gaan niet twaalf keer één minuut doen, maar we gaan wel een keer één minuut doen, dan drie minuten of vijf minuten. Net zo lang tot we bij de twaalf zitten.”

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen