Matthijs van Nieuwkerk: ‘Van DWDD een monument maken’

Matthijs van Nieuwkerk wil de komende jaren proberen om van het VARA-succes De Wereld Draait Door een monument te maken. Dat vertelt hij aan De Nieuwe Reporter. Een aanbod van RTL sloeg hij daarom af. “Een tijd geleden probeerde RTL4 me op verschillende manieren te interesseren voor een overstap – een late-night talkshow was het idee. Maar ik houd DWDD liever nog een paar jaar vers zodat het straks misschien echt een monument is geworden. Ik wil proberen het frisse te behouden.

De Wereld Draait Door weet met dagelijks meer dan een miljoen kijkers de massa goed te behagen. “Ik zou liegen als ik zei dat we niet ook met een schuin oog naar de kijk- en waarderingcijfers kijken – het is tenslotte ook een blijk van waardering en je wil een hoop mensen informeren. Maar we zijn niet aan het millimeteren á la: o jongens, we moeten nu weer een grote naam hebben want… En als we toch een keer voor de makkelijkste weg kiezen, kom ik in opstand, al was het maar omdat ik het zelf in zo’n uitzending meestal minder naar mijn zin heb.”

Het TV Moment van het Jaar vindt hij een aardig jaarlijks uitstapje. “Dat Tv-moment is een spinoff van DWDD, ik vind niet dat ik het slecht deed. Maar het is wel zo dat ik het bij DWDD meer naar mijn zin heb. Bij de vrijheid die ik daar ondanks het strakke format voel, ben ik als een vis in het water. Ik kan dit doen, dat doen, improviseren… dat heb ik niet in zo’n show.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen