NPO: ‘Provincies moeten regionale televisie zelf betalen’

De Publieke Omroep (NPO) vindt dat de Nederlandse provincies rijk genoeg zijn om hun regiozenders zelf te financieren. Nu snoepen de provincies budgetten af van de landelijke mediabegroting en dat gaat ten koste van NPO. Dat zegt topman Henk Hagoort (NPO) in Trouw. “In 2004 is bepaald hoeveel provincies minimaal moeten uittrekken voor hun regionale media.” Toch kloppen ze nog vaak aan in Den Haag. “Dat is geld van de landelijke mediabegroting, dus dat gaat ten koste van de publieke omroep.”

Volgens Hagoort is het ‘onzin’ dat provincies die financiële middelen nodig hebben ter aanvulling. De provincies hebben volgens hem genoeg reserves om regionale zenders te steunen. Vooral wanneer kabelbedrijf Essent, nu in handen van acht provincies, voor miljarden euro’s verkocht wordt aan het Duitse RWE. “Vergeet niet wat we in 2004 hebben afgesproken: dat provincies hun eigen broek moeten ophouden. Ze hebben geld zat, het is een kwestie van prioriteiten stellen.”

Hagoort voert hierover gesprekken met verschillende Kamerleden.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen