432.000 kijkers voor ONM


De kijkcijfers van donderdag 29 januari 2009 (SKO)

ONM (BNN, Ned3, 18:59) – De 41-jarige Miryanna van Reeden was donderdag voor het eerst te zien in ONM. Het is een noodzakelijke stap, nadat NET 5 stopte met Julia’s Tango. “Waarom weten we nog niet. Het was een deceptie, maar zo gaat het in dit vak“, vertelt Van Reeden in Televizier. Nu start ze bij ONM. “Ik heb het hier erg naar mijn zin. Qua werk gaat het allemaal een tandje sneller. Het na- deel daarvan is dat je als acteur minder tijd hebt te spelen.” ONM trok 432.000 kijkers (madl: 9.0%).

Gelukkig wordt er bij ONM professioneel gewerkt, zegt Van Reeden. “Als de regie niet tevreden is, wordt een scène net zo vaak opgenomen tot hij goed is. Toen ik op de toneelschool zat, werd er nog vrij minachtend over tv-series gedacht. Maar echt, ik heb in één jaar Westenwind meer geleerd dan in vier jaar toneelschool. Er komt wel veel onzekerheid kijken bij dit vak. Mijn werkzame leven heeft altijd bestaan uit periodes van wel en geen werk; dat is standaard voor een acteur in Nederland. Na de opnames van Westenwind ben ik bijna een jaar werkloos geweest; verschrikkelijk! Maar daar hoef ik me nu geen zorgen over te maken. Mijn rol in ONM duurt minimaal een jaar.

Wie Is De Mol? (AVRO, Ned1, 20:33) – Paula Udondek heeft als vierde het tv-programma Wie is de Mol? moeten verlaten. Paula wist het minst aantal vragen goed te beantwoorden over de identiteit van de Mol. De actrice was zichtbaar teleurgesteld: “Heel erg jammer. Meer kan ik er niet over zeggen. Ik heb de test niet gespreid ingevuld, maar dat heb ik bij de eerdere afleveringen ook niet gedaan. Ik dacht dat ik wel goed zat met mijn mol. Nou niet dus.Anniek Pheifer, Dennis Storm, Froukje Jansen, Jon van Eerd, Rick Engelkes, Sebastiaan Labrie, en Viviënne van den Assem strijden nu verder in Ierland. Wie Is De Mol werd donderdag door 1.448.000 kijkers (madl: 21.7%) bekeken.

Char (RTL4, 21:32) – Musicalster Robert Valter (45) schitterde ooit in musicals als Les Misérables, maar een erfelijke oogziekte gooide roet in het eten. Zijn carrière is echter nog lang niet afgelopen, kon Char vertellen tijdens een spontane ontmoeting. “We zaten op een terrasje en mijn moeder herkende Char. Ik heb Bring him home uit Les Misérables voor haar gezongen. Ze voorspelde mij een groot publiek.” Robert aarzelt: “Ook zag Char mijn overleden schoonmoeder, met een baby op schoot. Daarop ben ik verder niet ingegaan, want ik wist niet of mijn vrouw, die er niet bij was, wilde dat iedereen weet dat ze een miskraam heeft gehad. Achteraf bleek dat ze dat niet erg zou hebben gevonden.” Het programma van Char werd donderdag door 667.000 kijkers (madl: 10.3%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen