Nicolette van Dam en Leontien Borsato uit Voetbalvrouwen

Geplaatst op Fri 23 Jan 2009 om 12:02Nicolette van Dam en Leontine Borsato gaan Voetbalvrouwen verlaten. Daarmee verliest de dramaserie van RTL 4 twee belangrijke personages. Zowel Nicolette als Leontien vinden het na alweer twee seizoenen voorlopig genoeg geweest. “Ik heb vorig jaar aangegeven dat ik na het tweede seizoen erover dacht, mocht er een derde seizoen komen niet het hele seizoen mee te doen“, vertelde Leontine donderdag aan RTL Boulevard. “Ik was er al uit dus daar was geen discussie over mogelijk.

In dit najaar gaat de populaire serie over de perikelen rond de echtgenotes van profvoetballers weer van start. Nicolette en Leontine zullen nog wel te zien zijn in de eerste afleveringen van het nieuwe seizoen. Nieuw in de serie is Yolanthe Cabau van Kasbergen: “Ik heb wel een vriendinnetje die ook met een voetballer gaat. Ik heb wel een beetje op haar gelet, maar het is meer van als je haar maar goed ziet en de nageltjes enzo. Wel lullig voor m’n vriendin. Maar het is echt zo.


33 Reacties op “Nicolette van Dam en Leontien Borsato uit Voetbalvrouwen”


 1. Flip

  Ik weet niet of het alleen aan mij ligt, maar eigenlijk had Leontine er al na het eerste seizoen uitgemoeten.
  In serie twee was haar verhaallijn echt aan de haren erbij getrokken, en dan bedoel ik dat met die baron(Antoni Kamerling), dat was echt slecht.
  Voetbalvrouwen is een perfecte serie om te wisselen met personages, in het echt blijven spelers ook niet echt lang bij een club.

  Maar toch jammer van Nicolette en haar dushi.

  Wat wel slecht is dat uitgerekend het grootste nontalent van Nederland een rol krijgt in voetbalvrouwen, Yolanthe “de vrouw van”.

 2. De Sander

  1 foutje: oetbalvrouwen = voetbalvrouwen

 3. maurice

  ik vond dat leontien heel slecht speelde.
  maar nicolette was echt grappig.

 4. maurice

  en trouwens waarom gaat nicolette eruit.

 5. Craig

  Nicolette was een van de leukste juist!

 6. Linie

  Yolanthe in de serie? Waarom is iedereen zo enthousiast over haar? Ik vind haar acteer (en presentatie) talent niet zo bijzonder.

 7. !#Michael#! [DE ECHTE]

  Moeten ze weer grote namen aan trekken Yolanthe gaat … ik zocht toch meer iets in de richting van Carice van Houten of Moniqeu van der Ven … Maar goed … Als ze geen grote namen vinden, dan is dit het laatste seizoen :(

 8. Marian

  Ik hoop dat het programma snel van de buis is.
  Het is echt een slap aftreksel van de engelse serie.

 9. Craig

  Engelse versie was idd 100x beter. Maar dit is wel vermakelijk.

 10. Insider24

  Reactie op Craig: Idd ;) hoe meer Nederlands drama bij RTL, hoe beter dus of de engelse serie beter is of niet, dat maakt mij niet uit!

 11. Insider24

  Reactie op !#Michael#! [DE ECHTE]:

  Yolanthe is niets mis mee, dat is zeker een naam. Daarnaast heeft zij al de nodige acteerervaring (onderschat een soapserie niet!).

  En je denkt toch niet dat die Carice in VV gaat spelen? Kom op zeg.. En ze moeten juist niet zulke grote namen erin doen. Gooische Vrouwen zonder Linda zou ook leuk zijn, misschien wel veel leuker… Geef nieuw talent (jong en oud) eens een kans!

 12. Craig

  Ik heb nog altijd de voorkeur voor Amerikaans drama maar goed. Nederlandse drama series worden echt zwaar overrated… ze zijn wel leuk enzo maar kom op man niveau van Amerikaanse series is duizenden malen hoger ook dankzij de hogere budgetten.

 13. Craig

  Carice in VV?

  Ze heeft net in een film met Tom Cruise gespeeld wat ga je van Hollywood film naar een Nederlandse serie? :lol:

  Je gaat toch ook niet van filiaal manager naar vakkenvuller. :)

 14. !#Michael#! [DE ECHTE]

  Reactie op Insider24:

  Ik onderschat soapseries zeker niet. Ik vind dat dat genre, ten onrechte zwaar ondergewaardeerd is.

  Maar Gooische Vrouwen en Voetbal Vrouwen draaide (zeker in de begin dagen) op namen als Linda de Mol en Leontien Borsato.

  Oke Annette Malherbe, Tjitske Reidinga, Lone van Rosendaal zijn ook niet de minste namen in het acteer vak. Maar publiekslievelingetjes als Linda de Mol en Leontien Borsato hebben de serie’s groot gemaakt!

  Van Gooische Vrouwen weet ik dat de serie zonder Linda de Mol kan draaien, of Voetbal Vrouwen zonder Leontien kan weet ik zo zeer nog niet …

  Ach ja blij te zien dat RTL4 met beide series in het najaar komt ;)

 15. Craig

  Iemand die in een Hollywood film en druk bezig is met haar carriere gaat toch niet in een serie spelen.

  Je ziet Tom Cruise toch ook niet een rol in Desperate Housewives nemen.

 16. Anonymous

  Reactie op Craig: Maar je ziet wel Laurence Fishburne in CSI spelen, en Glenn Close in Damages. En zo zijn er nog heel veel voorbeelden van bekende acteurs (niet uitgerangeerde) die in series gaan spelen. Series zijn tegenwoordig net zo belangrijk als films, ook voor de acteurs.

 17. Craig

  Ja maar Voetbal vrouwen is in Nederland niet wat CSI is in Amerika.

 18. Roger

  Reactie op Craig: Die Amerikaanse series zijn juist overgewaardeerd. Over het algemeen zijn het zeer geweldadige onrealistische series. Niet dat de Nederlandse series zo goed zijn maar die Amerikaanse meuk is over het algemeen niet erg goed…

 19. Craig

  Reactie op Roger:

  Als jij realistische zooi wilt zien moet je maar naar een reality show kijken en niet naar fictive series.

 20. Anonymous

  Reactie op Craig: Als je kijkt naar de kijkcijfers wel.. Dan is Voetbalvrouwen in nederland vergelijkbaar met CSI in de VS. Vergeet niet dat je door in een serie te spelen wekelijks op tv bent, enorm door de media in de gaten word gehouden en daardoor heel erg veel publiciteit krijgt. Met een film is het een paar dagen rondom de premiere even flink wat interviews doen, en dan houdt het op.

 21. Craig

  Sinds wanneer is Voetbal Vrouwen een van de best bekeken programma’s in Nederland?

 22. vinn

  Jammer dat Nicolette eruit gaat, zij maakte de serie. Dus na Yolanthe moet er dus nog een vrouw in komen.. eum.. Nikkie Plessen? (ONM, Kees&Co nu bij rtl5) of Fajah Lourens lijkt me ook leuk!

 23. Robbieboy

  Hoop dat Bas Muijs blijft. mooie man is dat

 24. Frank

  Reactie op vinn:

  Lijken me allebei goede keuzes. Nikkie Plessen zou dat prima kunnen vertolken, die is de laatste jaren toch al wat ordinairder geworden, als je dat zo mag zeggen.

  Blijft die zus van Melanie niet in de serie? Heb vorig seizoen een paar afleveringen gezien en Marlous (weet niet hoe ze in de serie heet, Madonna ofzo?) doet het prima!

 25. JK

  Yolanthe is wel zo’n nontalent. Net als Jan Smit, dus wat dat betreft passen die twee precies bij elkaar. In een serie spelen moet ze niet doen in ieder geval.

 26. Frank

  Reactie op JK: Dan heb jij haar duidelijk nooit zien acteren in ONM, want dat deed ze dus wel degelijk zeer netjes! En geloof mij, ik durf echt wel te zeggen dat er in ONM óók acteurs/actrices die niet goed kunnen acteren…

  Presenteren doet Yolanthe dan weer minder in mijn opzicht, dus ik vind het prima dat ze weer gaat acteren!

 27. Just Me

  WAT JAMMER!!!!! Vond ze zooooo leuk! gelukkig zit Lone er nog in! en natuurlijk ook de andere cast! :D maar Yolanthe vind ik dan weer zo dom…. Grote tieten, mooie ogen, lang haar en ja kan zomaar even acteren en presenteren op tv….. NOT

 28. ja

  Dat Leontien weggaat maakt me niet veel uit, dat was toch zo’n saai personage. Nicolette is wel jammer, maar gelukkig blijft Lone erin! Geweldige actrice en een nog leuker personage ;)

 29. lizzy

  leuk dat yolanthe het bij acteren houdt, zie ik haar liever doen dan presenteren. keek laatst toevallig naar dat ei van columbus programma wat ze doet en dat was wel echt slecht hoor..gewoon acteren yolanthe, laat presenteren aan anderen over!

 30. Wenven

  Ik vind Nicolette van Dam een goede actrice en presentatrice. En Leontine Borsato vond ik toch wel zo vreselijk, met haar gekke haar en rare gezichtsuitdrukking. Die rol lag haar niet goed. De rest is redelijk goed gecast.

  ONM heeft redelijke acteurs/actrices, ik vind ze in elk geval beter dan GTST.
  Daarbij komt dat Viviënne van den Assem ook begonnen is bij een soap, Lieke van Lexmond bij diezelfde soap, en die presentatrice van hart van Nederland ook bij goudkust… Froukje de Both ook by the way. Dus soaps hebben zeker hun talenten. Niet dat ze allemaal talent hebben…

 31. Sjarrol...

  Yolanthe Cabau van Kasbergen: “Ik heb wel een vriendinnetje die ook met een voetballer gaat”

  Ja, ja. Inmiddels weten we dus wie dat ‘vriendinnetje’ was.

 32. hoi

  Liz speeld vet goed en solange ook

 33. nancy

  Hey, sorry maar ik vind sedert dat Nicolette en Leontine, er niet meer bij zijn dat het allemaal een beetje saai geworden is,zeker zonder Nicolette , niemand kan deze vrouw vervangen (sorry) ik hoop dat de volgende afleveringen een stuk beter zullen zijn,

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.