910.000 kijkers voor House M.D.


De kijkcijfers van donderdag 22 januari 2009 (SKO)

House M.D. (SBS6, 20:30) – Direct na de nieuwe aflevering van House M.D. op donderdag om half negen op SBS 6, brengt RTL 5 om half tien een herhaling van de serie op de buis. RTL heeft een contract getekend met de distribiteur van House, waardoor zij herhalingen uit kan zenden. Nieuwe afleveringen blijven bij SBS te zien. “De cynische dokter House is al sinds 2006 thuis op SBS 6 en dat blijft hij. Zolang nieuwe afleveringen van de serie gemaakt worden zijn deze als eerste bij SBS 6 te zien.

SBS had ten tijde van de start van House een contract met de distribiteur daarvan, en zal daarom altijd het eerste uitzendrecht hebben. Dat RTL nu een contract heeft met de distribiteur, betekent slechts dat zij herhalingen ouder dan drie jaar kan uitzenden. SBS: “De exclusieve uitzendrechten zijn vastgelegd in de overeenkomst tussen SBS en NBC/universal en blijven vervolgens minimaal drie jaar in handen van SBS.” House werd donderdag door 910.000 kijkers (madl: 13.7%) bekeken op SBS 6; een herhaling op RTL 5 trok 372.000 kijkers (madl: 5.7%).

Wie Is De Mol (AVRO, Ned1, 20:33) – Radio 2-dj Hans Schiffers is niet De Mol van Wie Is De Mol. Donderdag werd de radiopresentator naar huis gestuurd. Hans is de tweede Wie is de Mol?-deelnemer die het programma moest verlaten. Vera Mann moest als eerste vertrekken. Vorige week moest actrice Anniek Pheifer eigenlijk weg, maar zij wist een vrijstelling te veroveren en behield daardoor haar plek. Hans was teleurgesteld over zijn nederlaag: “Het was niet slim om alles op één Mol in te zetten, maar ja. Ik ga thuis eens goed nadenken over alles wat ik heb meegemaakt. Misschien dat ik dan tot antwoorden kom.” Wie Is De Mol trok donderdag 1.369.000 kijkers (madl: 20.6%).

Mooiste Meisje van de Klas (TROS, Ned1, 21:31) – Een aflevering van tv-programma ‘Het mooiste meisje van de klas’ heeft in Vlaanderen geleid tot twee echtscheidingen. De programmamakers herenigden een vrouw met haar jeugdvriend van twintig jaar geleden. Beiden werden op slag weer stapelverliefd. Ze verlieten binnen twee weken hun echtgenoten en vier kinderen en gingen samenwonen. ”Een sprookje? De hel is het”, zegt ex-vrouw An van de nu gescheiden buschauffeur Rogier Van Briel uit Lommel donderdag in de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws. De vrouw heeft omroep VTM gevraagd de aflevering donderdagavond niet uit te zenden. Maar VTM weigert dat. De Nederlandse versie van Mooiste Meisje van de Klas ging donderdag weer van start met 1.285.000 kijkers (madl: 19.5%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen