Eric van Stade: ‘Beste jaar ooit voor SBS Groep’

De SBS-groep heeft in 2008 haar beste jaar ooit beleefd. Het gemiddelde marktaandeel in de doelgroep 20-49 jaar kwam uit op 27 procent. Dat vertelt directeur Eric van Stade vandaag. Het was een mooi jaar voor de drie zenders van de Nederlandse SBS-tak. “Onze drie zenders staan er geweldig voor“, zegt Van Stade. “NET 5 heeft haar duidelijke profiel verder verstevigd, SBS 6 is in 2008 definitief uitgegroeid tot dé familie- zender van Nederland en Veronica is volwassen geworden.

Met haar drie tv-zenders NET 5, SBS 6 en Veronica behaalde SBS in maar liefst acht van de twaalf maanden een recordmarktaandeel.De familiezender SBS 6 behaalde in 2008 met een gemiddeld marktaandeel van 13,6% het hoogste marktaandeel sinds haar bestaan. Een zegsvrouw vervolgt: “NET 5 scoorde het hele jaar door stabiel dankzij de focus op kwalitatieve nationale en internationale dramaseries. De zender sloot het jaar af met een gemiddeld marktaandeel van 7%. Veronica is het afgelopen jaar een nieuwe weg ingeslagen en lanceerde meerdere nieuwe Nederlandse programma’s, wat resulteerde in een gemiddeld marktaandeel van 6,5%.”

Eric van Stade, Algemeen Directeur SBS, is erg trots op de score. “Ik ben ontzettend trots op wat we het afgelopen jaar met SBS hebben bereikt, zeker in een jaar met zware concurrentie van grote sportevenementen als het EK Voetbal en de Olympische Spelen. Het is niet alleen op het gebied van marktaandelen en kijkcijfers een fantastisch jaar geweest, 2008 was ook het jaar van de prijzen. Zo was er de Emmy voor de prestaties van Peter R. de Vries en zijn team en won SBS een SponsorRing met Julia’s Tango. Daarnaast was er de nominatie voor Mediabedrijf van het Jaar.”

Met meer dan 7 miljoen kijkers was de uitzending van Peter R. de Vries over Natalee Holloway verreweg het best bekeken programma van het afgelopen jaar. “Daarnaast scoorden bij SBS 6 Popstars, Domino Day, Undercover in Nederland, Holland’s Got Talent, De Nieuwe Uri Geller en de verrassing van afgelopen zomer, Red Mijn Vakantie!, hoog in de lijst van best bekeken programma’s van de familiezender. Bovendien sloot SBS 6 het jaar af als dé kerstzender van Nederland wat resulteerde in de beste maand ooit met een marktaandeel van 15,3% in december.”

NET 5 legde het afgelopen jaar de nadruk op Nederlands drama en scoorde met series als De co-assistent en de nieuwe dinsdagavondserie S1NGLE uitstekend. “Daarnaast is ook het vijfde seizoen van Het Blok weer een succes gebleken.”

Crimeseries als Criminal Minds en Numb3rs en de vrijdagavond met Top Gear zijn inmiddels vaste waarden bij Veronica. “Het in 2008 gelanceerde Waar is De Mol? is een succes geworden en bovendien genomineerd voor een Beeld & Geluid Award. Daarnaast staat de komische vooravond van de zender met onder meer de sitcom Two and A Half Men als een huis.”

Eric van Stade sluit af: “Ik wil alle hardwerkende, meedenkende en enthousiaste collega’s voor en achter de schermen bedanken. Alleen dankzij hun inzet kon SBS in 2008 zo succesvol zijn.”

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen