Bijna 8000 leden voor nieuwe omroep RTV Oranje

De nieuwe publieke omroep in spe RTV Oranje heeft zondag bijna 8000 leden ingeschreven. Dat laat een woordvoerder van RTV Oranje weten. De ledenwerf- campagne van de omroep met Nederlandstalige muziek startte zondag in het Drentse Speelstad Oranje, met optredens van onder meer clown Bassie en Jacques Herb. RTV Oranje wil meer leden. “Om aanspraak te maken op de status van aspirant omroep moeten voor 1 april 50.000 leden van RTV-Oranje zijn ingeschreven.

Het overdekte pretpark Speelstad Oranje in het Drentse plaatsje Oranje was zondag speciaal voor de start van RTV Oranje’s ledenwerfcampagne de gehele dag gratis toegankelijk. Maar liefst 4000 mensen maakten daarvan gebruik en zagen optredens van meer dan 120 Nederlandse artiesten. “Toen aan het einde van de dag de schriftelijke aanmeldingen werden opgeteld bij de inmiddels via internet geregi- streerde nieuwe leden, kwam de teller tot een totaal van bijna 8000 nieuwe leden.”

Door de drukte ontstonden soms kleine opstoppingen in het pretpark. “Dat werd veroorzaakt door bijvoorbeeld een handtekeningensessie van een populaire artiest, maar tot grote problemen heeft de massale toeloop niet geleid.”

Omroepvoorzitter Hans Versnel spoorde de aanwezigen vanaf het hoofdpodium onvermoeibaar aan om toch vooral lid te worden van de nieuwe omroep. Aan het einde van de dag bleek dat zijn inspanningen waren beloond. “Verwacht wordt dat het ledenaantal de komende week snel verder zal stijgen, omdat veel bezoekers met stapels inschrijfformulieren huiswaarts keerden om ook hun familie, vrienden, buren en collega’s lid te maken van de nieuwe omroep. RTV-Oranje zal actieve ledenwervers de komende maanden belonen met leuke prijzen en attenties.”

De aftrap van de ledenwerfcampagne van RTV-Oranje was tevens het startschot van het ‘RTV-Oranje Artiestenfeest’, dat de komende weken door Nederland zal trekken om de nieuwe publieke omroep aan de benodigde 50.000 leden te helpen.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen