Anita Witzier mist Vlaamse collega bij Tien voor Taal

Foto: KippaAnita Witzier mist haar Vlaamse collega Marcel Vanthilt bij KRO’s Tien voor Taal. De taalwedstrijd, die woensdag weer van start gaat, is voortaan een geheel Nederlandse aangelegenheid. Het wordt wat eenzaam, vertelt Witzier in Televizier. “Ja, ik ben er ook zo aan gewend. Vanaf het eerste moment was het heel makkelijk en leuk. Onze ego’s stonden elkaar totaal niet in de weg; het was altijd prettig. Daarin zal ik hem zeker missen. Je had een sparringpartner, iemand aan wie je steun hebt.

Bovendien vindt Anita Witzier jammer dat ze de strijd tussen de buurlanden moet missen. “Ik was natuurlijk erg voor de Hollanders. Dan ga je prikkelen en kun je een beetje valsig zijn; dat is leuk. Nu moet ik neutraler zijn.”

De reden dat België niet meer meedoet, is dat Tien voor Taal vernieuwt. “Bovendien is de taalstrijd tussen de Nederlanders en de Belgen inmiddels wel beslecht. (..) Een andere reden is dat het Nederlandse publiek de meeste bekende Vlamingen niet kende. Nu doen er alleen bekende Nederlanders mee en kan de kijker zich verba- zen over hun taalgevoeligheid of gebrek eraan. Ik zie wel uit naar de nieuwe opzet.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen