706.000 kijkers voor Ik Wed Dat Ik Het Kan


De kijkcijfers van zondag 18 januari 2009 (SKO)

Foto: Ans PetersenIk Wed Dat Ik Het Kan (RTL4, 20:01) – De afsluiting van het speciale Ik Wed Dat Ik Het Kan-weekend voor de actie Because I’m A Girl heeft zondagavond voor “hysterische taferelen op het Mediapark” gezorgd. RTL: “Maar liefst 3500 meisjes hadden zich verzameld om zangeres Glennis Grace te helpen haar uitdaging in Ik Wed Dat Ik Het Kan te realiseren.” De avondshow van Ik Wed Dat Ik Het Kan scoorde 706.000 kijkers (madl: 8.9%). De middagshow trok 85.000 kijkers (madl: 2.8%).

Glennis Grace deed de afgelopen weken haar best om zoveel mogelijk vrouwen en meisjes te verzamelen voor het grootste meisjeskoor van Nederland. Met deze actie ondersteunde zij de campagne ‘Because I Am a Girl ‘ van Plan Nederland. Duizenden meisjes hebben zich via de site van het RTL 4 -programma opgeven voor dit unieke meisjeskoor. Tijdens de live avonduitzending van ‘Ik Wed Dat Ik Het Kan’ bracht Glennis samen met dit gigantische koor haar hit ‘Als Je Slaapt’ ten gehore.

Das Je Goed Recht (SBS6, 21:30) John van den Heuvel is tegenwoordig te zien als presentator van het programma Das Je Goed Recht op SBS 6. Hierin staat hij consumenten bij in vervelende kwesties. “Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in wat er gebeurt in de samenleving“, vertelt Van den Heuvel in Veronica Magazine. “Ik ben gefascineerd door alles wat met criminaliteit te maken heeft, ook de lichtere zaken. Zoals oplichting: dat heeft een enorme impact op mensen.” De ouders van Van den Heuvel zijn trots op de misdaadverslaggever. “Ze zagen altijd al dat ik bij de politie wilde. En dat is ook gebeurd, voordat ik misdaadjournalist werd. Ik liep daar al binnen voor folders toen ik vijf was.” Das Je Goed Recht werd zondag door 1.012.000 kijkers (madl: 13.4%) bekeken.

Het Wassende Water (NCRV, Ned2, 19:20) – De achtdelige NCRV-serie Het Wassende Water, die in 1986 met 6 miljoen kijkers alle Nederlandse kijkcijferrecords verbrak, wordt sinds zondagavond opnieuw uitgezonden op Nederland 2. Het Wassende Water, met hoofdrollen van Thom Hoffman, Kitty Courbois en Sjoerd Pleijsier, beleefde zijn tweede première voor het oog van 574.000 kijkers (madl: 8.4%). De serie, die zich rond 1900 afspeelt op een boerderij, heeft volgens Mikro Gids de tand des tijds moeilijk doorstaan. “De langzame opbouw en uitgesponnen verhaallijnen zijn niet meer van deze tijd“, schrijft het programmablad. “Aan de andere kant maakt de traagheid de serie juist authentiek. Er is veel ruimte voor het sterke acteerwerk en de authentieke decors en aankleding.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen