Endemol Nederland: ‘Trots op een bewogen 2008’

Endemol Nederland kan met 2008 weer een bewogen jaar op haar conto schrijven. Dat vertelt een zegsvrouw van Endemol vandaag. Geen enkele Nederlandse televisieproducent ontving eerder twee Emmy Awards in een jaar. “Met de goed bekeken dramaproducties GTST, Gooische Vrouwen en We Gaan Nog Niet Naar Huis en amusementpro- gramma’s als Domino Day, de All You Need is Love Kerstspecial en Wie Ben Ik? wist Endemol ook in 2008 torenhoge kijkcijfers te behalen.” 

Het hoogtepunt is Peter R. de Vries. “In februari 2008 behaalde een speciale uitzending van Peter R. de Vries het historische record van 7,1 miljoen kijkers. In de uitzending bekende Joran van der Sloot tijdens een undercover opname betrokken te zijn geweest bij de verdwijning van de Amerikaanse Natalee Holloway op Aruba.”

In het najaar van 2008 wist Endemol Nederland tweemaal dé televisieprijs aller prijzen in de wacht te slepen. In september won Endemol Nederland een Emmy in de categorie ‘current affairs’ voor de onthullende uitzending van Peter R. de Vries over de zaak Holloway. Ook de Grote Donor Show werd in november van dit jaar in de categorie ‘non-scripted entertainment’ bekroond met een internationale Emmy Award.

Ook wist Endemol Nederland in augustus 2008 in een samenwerking met de Eredivisieclubs met succes het digitale kanaal Eredivisie Live te lanceren. De Eredivisieclubs zijn voor hiervoor een samenwerking aangegaan met Endemol, dat als minderheidsaandeelhouder betrokken is als strategisch partner van de mediarechten enerzijds en als producent van de meeste programma’s die op het kanaal te zien zijn anderzijds. Endemol kijkt terug op een succes: “In vier maanden tijd hebben meer dan 300.000 abonnees zich aangemeld.”

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen