Noraly Beyer stopt bij NOS Journaal

Noraly Beyer heeft haar carrière bij de NOS vandaag beëindigd. Dit maakte ze zelf aan haar collega’s bekend, nadat ze haar laatste NOS Journaal van 17:00 uur had gelezen. Dat meldt de NOS vandaag. Noraly werkte 23 jaar bij de NOS en gaat zich nu richten op het theater. Tot eind maart speelt ze de rol van het koor in Medea. “Daarna is het tijd voor nieuwe kansen en nieuwe mogelijk- heden“, vertelt Beyer (62). “Het is altijd inspirerend geweest om bij het NOS Journaal te werken.

De van oorsprong Curaçaose Beyer startte als presentator/redacteur bij het NOS Journaal in 1985. Terugblikkend op haar lange NOS-carrière dringt zich de vraag op welk nieuwsmoment de meeste indruk heeft gemaakt. Beyer noemt er meerdere. “Het ongeluk met de Challenger-ruimteveer in januari 1986, toen ik net een paar maanden bij de NOS werkte. Ook de aanslagen van 11 september, de Bijlmer ramp, de crisis in het Midden-oosten en de SLM-ramp staan op mijn netvlies gegrift.

Maar wat haar het meeste is bijgebleven, zijn de decembermoorden in Suriname. Tot slot noemt Noraly Beyer de vrijlating van Nelson Mandela in 1990 en de recente verkiezing van Barack Obama. “Twee vreugdevolle en euforische momenten. Mandela was bovendien bijzonder omdat het NOS Journaal toen voor het eerste live ging met een grote nieuwsgebeurtenis.

Noraly Beyer heeft met veel plezier gewerkt bij de NOS. “Het is dé plek waar al het wereldnieuws samenkomt. Als presentator ben je de verbinding tussen het nieuws en de kijker. Ik heb er altijd naar gestreefd om in heldere taal en op de juiste toon te vertellen wat er in de wereld gebeurt. Dit kon ik alleen doen in goede samenwerking met mijn collega’s. Ik ben dankbaar voor het vertrouwen dat ik al die jaren van hen heb gekregen.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen