Daphne Bunskoek: ‘Comeback wil ik in de luwte maken’

Daphne Bunskoek is bang dat men steeds hogere verwachtingen van haar comeback zal hebben naarmate de tijd verstrijkt. Daarom zou ze graag in de luwte terugkeren. Dat vertelt Daphne dit weekeinde in het AD. “Hoe langer het duurt, hoe hoger de verwachtingen wor- den“, vertelt Daphne, die tegenwoordig voor Paul de Leeuw werkt, in de krant. “Zo van: ze is een jaar weg geweest, tadaa, nu gaat het gebeuren. Ik zou het helemaal niet erg vinden om ergens in de luwte te beginnen.”

Daphne Bunskoek weet nog niet precies waarmee ze een comeback wil maken. “Paul de Leeuw, bij wiens bedrijf ik nu werk, geeft me de tijd daar rustig over na te denken. Heerlijk. Toch voel ik ergens ook dat ik een schop onder mijn kont nodig heb. Want je kunt jezelf ook verliezen in het continu bedenken wat je wilt. De conclusie moet over een jaar niet luiden: we hebben leuk gewerkt, maar het heeft tot niets geleid.”

Maar het is moeilijk, weet Daphne. “Als we het over een nieuw programma hebben, denk ik al snel: wat zullen de critici zeggen? Want kritiek raakt me. Helemaal als ik het er stiekem zelf mee eens ben. Het klopt, ik wil graag serieus genomen worden. Het zou wel lekker zijn als het me lukt me daar nu eens wat minder van aan te trekken. Want soms stel ik zoveel eisen aan mezelf, dat ik denk: vind ik televisie maken eigenlijk nog wel leuk?”

Daphne wil programma’s maken over mensen die zij inspirerend vindt. “Over vrouwen in Afghanistan die weer kunnen voetballen nu de Taliban weg zijn. Bij Boulevard heb ik veel lol gehad, maar mezelf inhoudelijk niet verdiept. Ik verlang er naar om me weer te laten inspireren door schrijvers, regisseurs, wetenschappers of politici.”

Ze besluit: “Als het even kan moet alles samenkomen in een programma dat goed is aan alle kanten; waarin ik mijn ei kwijt kan, dat veel kijkers trekt, critici doet watertanden en ook nog eens maatschappelijke waarde heeft. Dat is wel een hele lange lijst he? Toch denk ik dat het mogelijk is.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen