Alberto Stegeman kraakt opnieuw beveiliging Schiphol

De groots aangekondigde aflevering van Undercover in Nederland aanstaande zondag 28 december speelt zich opnieuw af op Schiphol. De beveiliging van de luchthaven vertoont ondanks aanscherpingen na de vorige uitzending van het SBS 6-programma een groot, structureel lek. Hierdoor lopen reizigers en werknemers van de luchthaven gevaar, zegt undercoverjournalist Alberto Stegeman. Hij loopt net als in februari dit jaar ongestoord over het slecht be- waakte luchthaventerrein.

Schipholdirecteur Gerlach Cerfontaine nodigde op 27 november in het programma Pauw & Witteman Alberto Stegeman uit een kijkje te komen nemen en zelf te zien dat de boel op orde was. Diezelfde avond was Stegeman ironisch genoeg al op Schiphol, alleen zonder invitatie. Daar stelde hij opnieuw vast dat de beveiliging nog altijd niet deugde.

Ik vind de conclusies van deze uitzending erger dan die van de vorige”,’ zegt de SBS6-journalist in het AD. “Schiphol was dit keer gewaarschuwd. Cerfontaine en nationaal terreurbestrijder Tjibbe Joustra stelden dat Schiphol op orde was. Dat er ondanks hun grote woorden nog een groot lek kan bestaan, is ongehoord.

Schiphol wil niet ingaan op Stegemans bevindingen.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen