2,3 miljoen kijkers voor André van Duins Nieuwe Revue


De kijkcijfers van vrijdag 26 december 2008 (SKO)

André van Duin’s Nieuwe Revue (TROS, Ned1, 21:22) – Komediant André van Duin heeft vrijdag op Tweede Kerstdag een ijzersterke comeback gemaakt op de nationale tv. Maar liefst 2.337.000 kijkers (madl: 32.6%) keken bij de TROS op Nederland 1 naar zijn nieuwe revue. Daarmee trok Van Duin op Tweede Kerstdag de meeste televisiekijkers. Op nummer twee staat het NOS Journaal genoteerd met 1,8 miljoen kijkers en op nummer drie volgt Harry Potter 4 met 1,7 miljoen kijkers.

André van Duin maakte al op zijn achttiende programma’s voor de AVRO. “Nou, vroeger was dat allemaal veel simpeler“, vertelt hij aan Theaterambassadeurs.nl. “Heel Nederland keek naar bepaalde programma’s. Toen waren er ook veel minder programma’s, dus dan bleef je ook nog echt thuis voor dat soort programma’s. Dan kon je gewoon een plaatje maken en dat opsturen. Je stond ook onder veel minder druk. Toen deed je dat 1 keer in de week. Nu, als je kijkt naar die programma’s als Idols en dergelijke, dan moet je echt iedere dag. En ik hield dan ook van monteren en dan een beetje playbacken en gekke bekken trekken. Daar bleek ik erg goed in te zijn.”

Kerstconcert Frans & Marianne (TROS, Ned1, 20:19) – Ook het kerstconcert van Frans Bauer en Marianne Weber hield veel kijkers aan de buis gekluisterd. Een kerstconcert brengt aardig wat geld in het laatje. “Zakelijk is iets wat andere mensen zien“, zegt Frans Bauer in Televizier. “Die zijn vaak bezig met wat anderen hebben. Een mooi huis, een auto, weet ik veel wat. Maar zelf denk ik daar helemaal niet aan. Ik ben bezig een liedje te zingen. Ik maak me tijdens een optreden bijvoorbeeld druk over een plakkertje dat over een kabel zit waarover iemand kan vallen. Daar kan ik helemaal van over mijn toeren raken. Ik ben nooit met m’n bankrekening bezig geweest.” Het Kerstconcert van Frans & Marianne werd door 1.396.000 kijkers (madl: 23.7%) bekeken.

Harry Potter and the Goblet of Fire (SBS6, 20:30) – Het vierde deel uit de Harry Potter-serie, The Goblet of Fire, was donderdagavond met 1.679.000 kijkers (madl: 25.0%) na André van Duin en het Journaal het best bekeken programma op Tweede Kerstdag. Mike Newell is de regisseur van The Goblet of Fire. Aan Veronica Magazine vertelt hij: “Ik heb de eerste drie films tot in den treure bekeken. Niet dat ik dacht dat mijn voorgangers het slecht hadden gedaan maar ik was er op gebrand om mijn eigen Harry Potter-film te maken. Ik wilde eentje maken die zo menselijk mogelijk was. Ik heb het boek heel zorgvuldig gelezen en zocht naar iets waar ik wat van mezelf kon leggen in die baksteen van zoveel honderd bladzijdes. Je moet namelijk auditie doen als regisseur. Het is echt niet zo van: ‘We vinden je een toffe peer, je mag die film doen’. Ik moest vertellen wat ik van plan was er mee te doen. Mijn insteek was uiteindelijk dat ik het zag als een thriller. Ik had een gesprek met JK omdat zij wil weten dat je oke bent., Het is op die manier ook mogelijk om haar vragen te stellen.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen