TROS Radar winnaar van het Blauwe Bord 2008

Foto: Leendert JansenHet TROS-consumentenprogramma Radar heeft vandaag Het Blauwe Bord 2008 gewonnen, voornamelijk voor haar rol in de ‘woekerpolis’-affaire. De prijs werd vandaag uitgereikt aan presentator en eveneens eindredacteur Antoinette Hertsenberg tijdens de 30ste dag van de belegger. Het Blauwe Bord wordt jaarlijks uitgereikt door de VEB, de Ne- derlandse vereniging van effectenbezitters. Antoinette: “De prijs is een groot compliment voor het complete team van TROS Radar.

Antoinette: “Het is voor het eerst in de geschiedenis dat deze prijs naar een tv-programma gaat. Verder vind ik het bijzonder dat de waardering van verschillende kanten komt. Vorig jaar kregen we al de Rooie Reus-prijs van de SP en nu dan Het Blauwe Bord van de VEB. Een mooi kleurenpalet!

De VEB roemt Radar voor haar rol in de woekerpolissen. Terwijl op veel redacties de waan van de dag regeert, hield Radar de grote lijn in het dossier in de gaten. “Radar had beet en liet niet los“, aldus de VEB. “Weinig programma’s op de Nederlandse televisie, of waar dan ook, zullen zich erop kunnen beroepen aan de basis te hebben gestaan van een schadevergoeding die uiteindelijk miljarden zal bedragen. Dit is kwaliteitsjournalistiek met tanden, waar de Nederlandse consument blij mee mag zijn. En het is beslist het Blauwe Bord 2008 waard.”

Wekelijks kijken zo’n 2 miljoen mensen naar Radar bij de TROS op Nederland 1. Het is daarmee het best bekeken consumentenprogramma. Het programma haalt met haar onderzoeksjournalistiek regelmatig het nieuws.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ali B is terug in het land: moeten de paparazzi op hem jagen of hem met rust laten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen