511.000 kijkers voor Eredivisievoetbal op Discovery


De kijkcijfers van vrijdag 28 november 2008 (SKO)

FC Groningen – AZ (Discovery Channel, 20:38) – Discovery Channel zendt dit weekeinde een themaweekend uit over voetbal, waarin 3 Eredivisie-wedstrijden centraal staan. Vrijdag keken 511.000 kijkers (madl: 7.6%) naar FC Groningen – AZ. Discovery streefde met een markt- aandeel van 3,8 procent NET 5, RTL 7, Veronica en RTL 8 voorbij en werd de zevende zender van Nederland. Ter ere van de samenwerking tussen Discovery en Eredivisie Live, trapte Afellay een bal op de maan (zie foto).

Heerenveen – PSV is deze zaterdag te zien op Discovery Channel en Ajax – FC Utrecht op zondag. Gewoonlijk zijn de wedstrijden alleen rechtstreeks te bekijken op de nieuwe abonneezender Eredivisie Live. Directeur Alex Tielbeke van de ECV verzekert dat van paniek, bijvoorbeeld door een tegenvallend aantal abonnees, geen sprake is. “Totaal niet zelfs. We zitten met onze abonnees zelfs iets boven de begroting en de groei zet door. De winterstop komt eraan. Het is een mooie tijd voor een impuls.

De tv jaren van… Ria Valk (MAX, Ned2, 18:05) – Ria Valk toonde vrijdagavond bij omroep MAX haar favoriete fragmenten van de Nederlandse televisie. De zangeres woont al heel lang het grootste deel van het jaar in Spanje, maar het afgelopen jaar was zwaar voor haar. “Ik ben vier maanden in Nederland geweest omdat mijn dochter heel erg ziek was, een streptotokkeninfectie, ik heb twee keer afscheid van haar moeten nemen. ‘Steek maar een kaarsje aan’, zei de dokter“, zegt Ria Valk in Mikro Gids. Haar dochter haalde het. “Nu ben ik weer thuis, bijkomen van al het vroege opstaan en voor mijn kleinkind zorgen.” Thuis is Torremolinos, “waar Corry Konings ook zit“. De tv jaren van Ria Valk trok vrijdag 295.000 kijkers (madl: 7.7%).

RTL Boulevard (RTL4, 18:33) – Wereldvoetbalorganisatie FIFA denkt erover Sylvie van der Vaart een rol te geven tijdens het FIFA-gala. Dat evenement wordt jaarlijks medio december gehouden en geldt als de plek waar de ‘wereldvoetballer van het jaar’ wordt bekendgemaakt. De vrouw van voetballer Rafael van der Vaart maakte deze week furore tijdens een Duits gala waar ze een prijs uitreikte. Vrijdagavond vertelde ze daarover in RTL Boulevard, dat door 936.000 kijkers (madl: 20.9%) bekeken werd, waarna ook haar mogelijke uitstapje naar de FIFA aan de orde kwam. “Er loopt wel wat, maar ik wil niets bevestigen“, verklapte ze. Van vele kanten kreeg de Nederlandse deze week complimenten over haar kennis van de Duitse taal. Nu haar man voetbalt bij Real Madrid moet ze oefenen met Spaans. De Boulevard-presentatoren wilden weten hoe haar dat afgaat. “Muy bien!“, antwoordde ze.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Ali B is terug in het land: moeten de paparazzi op hem jagen of hem met rust laten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen