NOS: ‘Niet altijd beelden Gay Parade bij homo-berichten’

Na ingrijpen van de NOS Ombudsman is er een memo verzonden aan de redactie van de NOS. Daarin staat te lezen dat het ongepast is bij elk willekeurig bericht over homo’s, altijd maar weer, beelden uit te zenden van de Canal Parade. Dat meldt Gay Krant vandaag. Klagers schreven massaal dat de NOS daarmee homo’s stigmatiseren. De hoofdredactie erkent de klacht. “Om een collega te citeren: we gaan toch ook geen paaldan- sen laten zien bij een onderwerp over geweld tegen vrouwen?

De hoofdredactie van NOS haalt in het memo een kort onderwerp in het Journaal 20.00 uur van maandag 17 november over geweld tegen homo’s aan. “Daarbij lieten we onder andere beeld zien van de Gayparade. Het is niet voor het eerst dat we dat zo doen in soortgelijke onderwerpen. Een zeer merkwaardige en foutieve keuze. En ook een keuze die bij veel kijkers ergernis oproept, zo blijkt uit mails. Beide onderwerpen hebben niks met elkaar te maken: ‘Is er geweld tegen homo’s op die boten tijdens de Gayparade?’, ‘Hebben deze deelnemers het veroorzaakt? Homoseksualiteit=Gayparade, bedoelen we dat?’

Het is een keuze die ergernis oproept, omdat wij hiermee homoseksualiteit gelijk zouden stellen aan deze uitingen. Veel homo’s herkennen zich daar in het geheel niet in. Sterker, ze willen er niks mee te maken hebben.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ali B is terug in het land: moeten de paparazzi op hem jagen of hem met rust laten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen