Thailand geïnteresseerd in Joran na reportage De Vries

Medewerkers van de Thaise ambassade hebben de beelden gezien die zondagavond door SBS 6 zijn uitgezonden over Joran van der Sloot in Bangkok. Dat zegt programmamaker Peter R. de Vries. De Telegraaf zegt dat Van der Sloot Thailand inmiddels hals over kop heeft verlaten uit angst voor een arrestatie. Een arrestatie in Thailand mondt vrij gemakkelijk uit in een zeer lang voorarrest. Niet zelden komen rechtszaken daar pas na anderhalf jaar voor de Thaise rechter.

Joran van der Sloot lijkt een arrestatie niet af te wachten. De 21-jarige Nederlander, die in Thailand leeft, is sinds vrijdagavond spoorloos. De Thaise justitie is door de enorme aandacht in ons land wakker geschud en heeft direct via de ambassade in ons land de beelden opgevraagd van de undercoveroperatie van Peter R. de Vries. Het programma wordt nu vertaald door Thais ambassadepersoneel.

Joran van der Sloot heeft vermoedelijk vrijdagavond meteen Bankgok verlaten, op de dag dat het nieuws van de tweede undercoveroperatie tegen hem naar buitenkwam. Hij bezocht die avond volgens getuigen nog een feest, maar keerde niet meer terug naar zijn huis.

Volgens advocaat van Joran Bert de Rooij verloopt het contact moeizaam. “Ik hoop op snel contact. We zullen dan als eerste bespreken of het verstandig is om in Thailand te blijven. Van wat ik ervan hoor, is daar zelfs een voorarrest niet mals, ongeacht of er nu bewijs is of niet. Daar wil niemand in een cel belanden.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen